UPDATE - Parcul Drumul Taberei va avea deschiderea oficiala pe 29 mai

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

UPDATE: Se pare ca Primaria Sectorului 6 nu a mai avut rabdare, asa ca anunta deschiderea Parcului Drumul Taberei vineri, 29 mai 2015, la orele 17.00.

Parcul Drumul Taberei va fi deschis oficial pe 30 mai - v-am povestit si despre cum a fost filmat cu drona, insa acum vom avea sansa sa ne plimbam prin el.

"Invitam membrii comunitatii Sectorului 6 si bucurestenii la redeschiderea Parcului Drumul Taberei, cel mai tanar, modern si sigur parc din Capitala", se anunta pe pagina evenimentului.

Parcul va fi redeschis partial, fara zona serelor, unde lucrarile vor continua. Suprafata serelor reprezinta 4% din suprafata totala a parcului.

Parcusul modernizarii parcului a fost unul dificil, mai ales ca locuitorii din zona au organizat multe proteste cerand autoritatilor sa redeschida parcul si sa inlature constructiile ridicate pe spatiul verde.

Lucrarile de reamenajare a parcului au inceput in mai 2012, iar din mai 2013 parcul a fost inchis pentru continuarea acestora.

Pentru amenajarea parcului, Primaria sectorului 6 a taiat circa 160 de copaci, dar a plantat alti 950. Defrisarile, dar si faptul ca in parc se construieste o sera de cativa mii de metri patrati, dar si mai multe poduri, a atras critici din partea societatii civile.

Lucrarile de modernizare a parcului se ridica la 63,5 milioane de lei (circa 15 milioane de euro) si sunt finantate in buna parte din fonduri europene.

Contractul de finantare prin Programul Operational Regional a fost semnat in septembrie 2011, finatarea nerambursabila fiind de 59,5 milioane lei.

Licitatia pentru executarea lucrarilor a fost castigata de asocierea Pergola Gradini Decorative, constructii Erbasu, Promsconcept Grup, Hidrocanal, UTI Trafic, Metabet CF, E - Factor Solutions, anuntul fiind publicat in iunie anul trecut. Firma care realizeaza proiectul peisagistic este Concret Construct CD.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera