Parcul Drumul Taberei a fost filmat cu o drona

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Parcul Drumul Taberei a fost deschis pentru o zi in luna martie (pentru copiii unor gradinite din Sectorul 6 care, impreuna cu parintii, au fost invitati sa viziteze noile locuri de joaca), dar apoi a fost inchis la loc, lucrarile de modernizare urmand sa se apropie de final.

Parcul este in proces de renovare inca din 2013, iar acum a fost filmat cu o drona, filmuletul fiind postat pe contul de youtube.com al site-ului Povesti din sectorul 6.

Cetatenii din zona sunt foarte nemultumiti de lucrari si au protestat aproape in fiecare week-end din ultimele luni, cerand autoritatilor sa redeschida parcul si sa demoleze amenajarile de beton construite pe spatiul verde.

Parcul Drumul Taberei urmeaza sa fie redeschis pe 1 iunie 2015, cu exceptia serelor exotice,  a declarat in martie 2015 coordonatorul proiectului de modernizare a Parcului Drumul Taberei din partea Primariei sectorului 6, Sorin Dina.

1

2

Dupa modernizare, parcul va semana cu o gradina englezeasca si avea sere exotice, un labirint, o pasarela care va servi drept belvedere, pista de karting si locuri de joaca pentru copii, spun autoritatile.

Potrivit informatiilor afisate pe site-ul Primariei, de cele 15 milioane de euro vor fi reamenajate spatiile verzi din parc, vor fi plantati arbori, se vor reface aleile, sistemele de irigatii, sistemul de iluminat si se vor amenaja noi spatii de agrement.

Mai exact, parcul va mai fi dotat cu fantani arteziene, foisoare pentru practicarea jocurilor de societate, sere pentru plante exotice, labirint, pista de karting, debarcader, piste pentru biciclete si role, spatii de joaca pentru copii, zona de fitness si spatii de joaca pentru caini.

3

4

In mijlocul lacului se va amplasa o fantana arteziana, iar in zona estica a parcului se va construi o pasarela care va servi drept belvedere. In ceea ce priveste mobilierul urban se vor monta 245 de cosuri de gunoi si 320 de banci cu un picior.

Pentru amenajarea parcului, Primaria sectorului 6 a taiat circa 160 de copaci, dar a plantat alti 950. Defrisarile, dar si faptul ca in parc s-a construit o sera de cativa mii de metri patrati, dar si mai multe poduri, a atras critici din partea societatii civile.

5

6

7

8
Sursa foto

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera