Parada Militara de 1 decembrie va avea loc la Arcul de Triumf

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca Parada Militara de 1 decembrie va avea loc la Arcul de Triumf.

Firea a verificat astazi stadiul lucrarilor de restaurare, conservare si consolidare a Arcului de Triumf si a spus ca lucrarile vor fi finalizate pana pe 25 noiembrie.

1.jpg
Sursa foto

Constructorul ne-a garantat ca, pe data de 25 noiembrie, santierul va fi finalizat, gardul care inconjoara acest obiectiv va fi dat la o parte, iar toate lucrarile si finisajele care mai sunt de facut, vor fi terminate.

De asemenea, aici, in aceasta zona, Administratia Strazilor va reorganiza trecerile de pietoni, se vor amplasa semafoare, astfel incat acest obiectiv sa fie redat circuitului turitic. Sunt foarte bucuroasa, ca romanca, sa anunt faptul ca, anul acesta, dupa ani de pauza, parada militara de Ziua Nationala, pe data de 1 decembrie, va putea sa aiba loc la Arcul de Triumf, a spus Firea.

2.jpg

Primarul Capitalei a anuntat ca lucrarile la Arc au fost reluate dupa ce noua echipa de specialisti a gasit solutiile potrivite pentru deblocarea situatiei existente:

De 4 luni si jumatate, de cand sunt Primar General, trebuie sa recunosc ca a fost unul din obiectivele de care m-am ocupat aproape zi de zi, deoarece nu se mai lucra pe acest santier sau se lucra foarte putin, nu in ritmul pe care ni-l dorim cu totii, termenul de finalizare a fost depasit, asa cum stim, trebuia ca acest santier sa se termine anul trecut in vara, iata ca suntem in toamna lui 2016.

Am pus la aceeasi masa constructorul, proiectantul si consultantul, care aveau divergente, fiecare avea un punct de vedere si parea ca acele puncte de vedere nu-si vor gasi un numitor comun, dar, impreuna cu echipa mea de specialisti am reusit sa dam la o parte aceasta bariera si sa se reia lucrarile la acest obiectiv strategic. Am semnat in acest sens un act aditional, am facut toate platile restante.

3.jpg

In ceea ce priveste costurile, Firea a declarat:

Acest obiectiv foarte important pentru Romania, Arcul de Triumf, a fost consolidat, restaurat si conservat pe un program foarte important pentru tara noastra, POR Axa Prioritara 5, este vorba despre dezvoltare durabila si promovarea turismului.

Suma totala a fost de 6,6 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Eligibile s-au dovedit in final a fi doar 5 milioane de euro, restul urmand a fi acoperite de Municipalitate. In plus, Primaria Capitalei a platit aproape 1 milion de euro pentru finalizarea acestor lucrari, ceea ce a dus la un cost total al lucrarilor de 7,6 milioane euro.

4.jpg
Foto Luchian Comsa

Odata consolidat, Arcul de Triumf poate rezistenta la un cutremur de peste 8 grade pe scara Richter, datorita celor 24 de izolatori antiseismici si a celor opt amortizori care au fost montati la nivelul structurii de rezistenta a imobilului.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera