Palatul Telefoanelor din Bucuresti a fost scos la vanzare pe OLX

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Palatul Telefoanelor din Bucuresti, anuntat in urma cu doi ani ca fiind scos la vanzare de Telekom (fosta Romtelecom), a fost ofertat, impreuna cu alte doua cladiri adiacente, pe portalul olx.ro, cel mai mare site local de anunturi, oferta fiind insa ulterior retrasa.

Acum, ANCOM, care vrea sa cumpere cladirea, asteapta o noua oferta, dar Telekom precizeaza fara multe detalii: "In momentul de fata, aceasta proprietate nu se afla pe lista imobilelor promovate la vanzare!", potrivit profit.ro.

Palatul, inclus pe lista monumentelor istorice, a fost propus la vanzare pe olx.ro inclusiv la finele lunii mai, intr-un pachet de trei proprietati imobiliare incluzand cladirea de birouri denumita "Tandem" si parcarea aferenta, ambele in spatele Palatului Telefoanelor, pe strada Matei Millo.

1.jpg

Pretul cerut pentru acest pachet a fost de 21,6 milioane euro, din care 10,9 milioane euro a fost cerut pentru cladirea "Tandem". Potentialii cumparatori au fost informati, in anunt, ca proprietarul exclusiv al proprietatilor este Telekom Romania Communications, oferta fiind insa avansata prin intermediul unei firme imobiliare, Tanase Holding.

Anuntul a fost postat in conditiile in care, asa cum Profit.ro a anuntat la finele anului trecut, conducerea Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si-a bugetat 70 milioane de lei (15,7 milioane de euro) pentru a cumpara Palatului Telefoanelor si a-l utiliza ca sediu central.

2.jpg

Palatul Telefoanelor este o cladire reprezentativa a Bucurestiului, aflata in centrul capitalei, pe Calea Victoriei. Palatul, inalt de 52,5 m, a fost construit intre anii 1929 - 1934 intr-un stil specific zgarie-norilor americani, avand caracteristici reprezentative ale stilului Art Deco.

Pana in anii '70 a fost cea mai inalta cladire din Bucuresti. Constructia a inregistrat si o premiera, ea fiind prima cladire inalta cu schelet metalic din Romania. Edmond van Saanen Algi, unul din cei trei arhitecti semnatari, era de origine olandeza, stabilit in Romania, si a fost autorul mai multor cladiri reprezentative din Bucuresti (cum ar fi Academia de Studii Economice).
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera