Ora Pamantului, pe 19 martie - pedaleaza pentru un oras curat si prietenos cu biciclistii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In fiecare an, la nivel global, se celebreaza Ora Pamantului - 60 de minute in care suntem rugati sa stingem luminile, sa consumam mai putin si, implicit, sa salvam planeta.

Anul acesta, in Bucuresti, sunteti invitati la o initiativa inedita pentru a va implica in cadrul acestui eveniment - sa pedalati prin centrul orasului.

"Bicicleta este cel mai eficient mod de deplasare in cazul congestiilor urbane. Vorbim de eficienta energetica, viteza medie de deplasare la orele de varf si de spatiul ocupat, mult mai avantajoase in cazul bicicletei fata de automobil", spun organizatorii.

3.jpeg

Daca va surade ideea, atunci aflati ca locul de intalnire este astazi, pe 19 martie, la ora 19:30, la "Rondul Biciclistilor" din Parcul Izvor (rond aflat vis-a-vis de Palatul Parlamentului pe Bulevardul Natiunile Unite).

Nu uitati sa stingeti luminile cand plecati de acasa!

"La ora 20.30 plecam sa biciclim timp de o ora, pe traseul Parcul Izvor, Unirii, Piata Romana, Piata Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei si retur la Izvor. Ne vom deplasa pe prima banda, respectand prevederile codului rutier. Se accepta la eveniment doar participantii cu biciclete. Protocolul si viteza de deplasare nu permite sa acceptam persoane cu role, trotinete si forme motorizate de orice fel", precizeaza organizatorii.

1.jpg

Earth Hour

Earth Hour a aparut ca un raspuns la o intrebare simpla: cum ii putem determina pe oameni sa constientizeze una din cele mai mari amenintari actuale, schimbarile climatice?

Replica a venit de la WWF Australia, concretizata intr-o campanie care promova un gest pe cat de simplu, pe atat de puternic: stingerea luminilor.

Se intampla pe 31 martie 2007, la Sydney, cand 2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora. Ora Pamantului.

In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour. In 2010, 4.500 de orase din 128 de tari au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare actiune de mediu din toate timpurile.

In prezent, comunitatea de sustinatori Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de orase, din peste 152 de tari.

2.jpg

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera