O veste buna - s-a dat startul lucrarilor de modernizare si refacere la patinoarul "Mihai Flamaropol" - ce schimbari vor fi facute

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Lucrarile de refacere si modernizare la patinoarul "Mihai Flamaropol" din cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu" au demarat la inceputul lunii martie, valoarea totala a contractului de servicii de proiectare si lucrari de constructii pentru acest obiectiv fiind de aproximativ 100 de milioane de lei fara TVA.

Vechea constructie aflata intr-o stare avansata de degradare a fost demolata la finele anului trecut, iar in aproximativ doi ani Capitala va putea gazdui competitii sportive pe gheata la cel mai inalt nivel international. Patinoarul, construit in anul 1952, dar si terenul si imobilele aferente au fost preluate in anul 2013 de Municipalitate, prin Hotarare de Guvern, de la Ministerul Tineretului si Sportului.

Ma bucur sa pot anunta inceperea lucrarilor la patinoarul Mihai Flamaropol, un obiectiv de investitii pe care atat sportivii cat si iubitorii sporturilor pe gheata il asteapta de multi ani. Cand am preluat mandatul de Primar General acest proiect era blocat din cauza necesitatii elaborarii  unui nou Plan Urbanistic de Detaliu. Dupa aprobarea acestuia, anul trecut,   in luna noiembrie, am obtinut autorizatia de construire, in ianuarie 2017 s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor, iar la aceasta data se executa lucrarile de excavatie.

Am prevazut in buget suma de 33.500.000 milioane de lei pentru acest proiect si va asigur ca, impreuna cu echipa mea, voi lua toate masurile pentru ca ritmul in care se lucreaza sa fie cel pe care ni-l dorim cu totii, iar lucrarea sa fie finalizata la timp. In mai putin de doi ani,  loturile nationale de hochei si patinaj ale Romaniei trebuie sa se poata  pregati si antrena in conditii optime, pe un patinoar nou, dotat si echipat corespunzator si implicit sa poata reprezenta Romania pe plan international,  a declarat primarul Gabriela Firea.

3.jpg

Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri si se va adresa atat sportivilor de performanta, cat si publicului consumator de sport pe gheata.

Constructia, cu o suprafata desfasurata de aproximativ 9.500 de metri patrati, va avea dubla functiune: patinoar si centru sportiv si de agrement.

In cadrul centrului sportiv si de agrement vor exista spatii pentru exercitii fizice "clasice" (bazin inot, wellness, sala de baschet, sali fitness, aerobic), dar si pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escalada).

De asemenea, sunt prevazute si spatii comerciale dedicate sporturilor (magazin echipament sportiv) si gastronomie (cafenea si restaurant). Facilitatile oferite de Centrul Sportiv si de Agrement  vor atrage publicul de toate varstele sa practice sportul. Mai mult, prin inchirierea acestor spatii va exista un suport material in vederea sustinerii cheltuielilor pentru functionarea patinoarului, mai mentioneaza sursa citata.

Proiectul prevede, de asemenea, construirea unei parcari cu 108 locuri  atat pentru public cat si pentru sportivi, respectand astfel cerintele de omologare ale Federatiilor internationale de hochei, patinaj etc., precum si normele de urbanism existente.

Vor exista locuri de parcare pentru autocarelor sportivilor, locuri pentru oficiali, pentru spectatori dar si locuri pentru persoanele cu dizabilitati.

In cadrul proiectului se vor  amenaja peste  14.000 de metri patrati de spatii verzi atat la sol cat si pe acoperisul cladirii, care va fi pietonal.

1.jpg

Tot pe acoperis va fi amenajat un spatiu destinat practicantilor sporturilor pe role, skate sau bicicleta. Pe timpul iernii, suprafata va putea fi amenajata ca snow park, in acest scop fiind prevazuta amplasarea unui tun de zapada in varful pantei principale.

Conform comunicatului de presa, suprafata spatiilor comerciale si a spatiilor cu destinatie de bar si cafenea din incinta centrului sportiv si de agrement este de aproximativ 5,5% din suprafata totala a constructiei.

Valoarea Contractului de servicii de proiectare si lucrari de constructii pentru obiectivul de investitie "Refacere si modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol si realizarea de spatii adiacente necesare desfasurarii activitatilor sportive si de agrement" este de 99.935.947,53 lei exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera