O veste buna de la RATB - din 2017 vom putea urmari in timp real cand ajung tramvaiele si autobuzele in statie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa ce am aflat ca se va putea intra iar la metrou cu ajutorul cardurilor contactless, iata ca si RATB ofera o vesta buna si un mic pas in fata spre o existenta mai civilizata a sistemului de transport in comun - din 2017 vom putea urmari in timp real cand ajung tramvaiele si autobuzele in statie.

RATB intentioneaza sa achizitioneze aceste echipamente si abonamentele de date aferente ( echipamente de transmitere in timp real a pozitiei geografice – n. red.)– in functie de fondurile disponibile – in cursul anului 2017, moment in care va face si o selectie publica de oferte, conform legislatiei in vigoare, pentru realizarea unei aplicatii care sa informeze calatorii in timp real despre pozitia si timpul in care va ajunge in statie ve­hiculul dorit, a declarat pentru ZF Constantin Tobescu, sef Bi­rou Relati Publice in cadrul Re­giei Autonome de Transport Bucuresti (RATB).

1.jpg

In ceea ce priveste autobuzele RATB, din cele 1.000 de autobuze Mercedes Citaro achizitionate in trecut, regia autonoma are in circulatie un numar de 712 vehicule, conform programului in vigoare.

In prezent se pregateste documentatia pentru demararea procedurilor de licitatie in vederea achizitiei a 500 de autobuze noi. Autoritatea achizitoare este Primaria Munici­piului Bucuresti, au spus oficialii RATB.

Din parcul actual, 500 de autobuze abia respecta normele de poluare Euro 3 si au peste 10 ani vechime si cel putin 450.000 km parcursi, ceea ce inseamna ca sunt o sursa puternica de po­luare, neavand nici macar filtru de particule.

2.jpg

Tot jumatate din parcul de autobuze nu au aer conditonat, iar in statie timpul mediu de asteptare este intre 10 si 15 minute din cauza lipsei benzilor unice.

Bucurestiul are in prezent 139 km de linie ferata pentru tramvai, din care numai o parte este modernizata. Din cele aproape 500 de tramvaie pe care le are RATB-ul, dintre care intre 250 si 300 sunt in circulatie, numai trei ofera conditi decente de transport.
1 comentariu

O veste buna de la RATB - din 2017 vom putea urmari in timp real cand ajung tramvaiele si autobuzele in statie
Joseph
#1 -

Gramakika iasche

Nu le prea aveti cu "i"-urile : "relati cu publicul" ; "conditi".

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera