O noua zi ar putea deveni sarbatoare nationala - 9 mai

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In 2017, vom avea parte de o noua zi care devine sarbatoare nationala si anume ziua de 9 mai.

Proiectul de lege al deputatului PNL Daniel Budurescu, prin care devine zi de sarbatoare nationala ziua de 9 Mai a trecut, luni, de Senat, prin adoptare tacita.

Proiectul de lege primise raport favorabil, fara amendamente, din partea Comisiei de cultura a Senatului. Initiativa lui Daniel Budurescu urmeaza sa fie trimisa Camerei Deputatilor, care este forul decizional in acest caz.

1.png

In expunerea de motive, Budurescu aminteste faptul ca 9 mai 1877 este o zi de importanta cruciala pentru istoria Romania, data la care Principatele Romane si-au declarat independenta si care ar trebui sarbatorita cu mai multa deferenta.

Adunarea Deputatilor si Senatul, cele doua camere care alcatuiau Reprezentanta Nationala (Parlamentul), au votat si au aprobat in sedinta publica din 9 mai 1877 motiunea prin care a fost proclamata independenta de stat a Romaniei. Raspunderea pentru declararea independentei, cand niciuna dintre puterile europene nu a dorit independenta Romaniei, a fost asumata de Parlament, intr-o lectie a istoriei care nu trebuie uitata,  a argumentat Budurescu in expunerea de motive.

2.jpg

Guvernul nu sustine proiectul intrucat ziua de 10 mai a fost declarata sarbatoare nationala.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera