Nu platesti intretinerea timp de o luna si jumatate – esti executat silit in 15 zile

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

O noua lege care a intrat in vigoare sambata, 26 noiembrie, prevede executarea silita a celor care nu isi platesc intretinerea, fara sa mai fie nevoie de implicarea asociatiilor de proprietari!

Din acest weekend, facturile la apa, canal, caldura si gunoi devin executorii! Concret, daca cetatenii nu platesc in 45 de zile costurile utilitatilor publice, li se va pune poprire pe conturi sau le vor fi executate silit bunurile. Iar pe langa costurile facturilor, romanii vor trebui sa dea sute de lei si pentru onoarariile executorilor.

Cei care nu isi achita datoriile la intretinere timp de 45 de zile vor primi un termen de plata cu titlu executoriu de 15 zile calendaristice, dupa care ori vor fi executati silit (li se vor scoate la vanzare bunurile), ori li se va pune poprire pe conturi, daca acestea exista.

Desi legea pare dura, ea are si o componenta benefica: practic, ia de umerii asociatiilor de propietari obligativitatea de a se lupta in instanta cu locatarii rau-platnici, din cauza carora blocuri intregi ramaneau in multe cazuri fara utilitati.

Pe scurt, de acum inainte rau-platnicii vor fi executati silit direct, iar asociatiile de proprietari nu vor mai fi nevoite sa demareze procedurile de chemare in instanta a celor cu datorii la intretinere.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera