Noul primar Gabriela Firea: Transportul cu RATB ar putea fi GRATUIT

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Noul primar Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marti seara, la B1 Tv, ca va face totul pentru ca transportul public de suprafata din Bucuresti sa fie gratuit.

Invitata la B1 Tv, Gabriela Firea a povestit ca s-a analizat optiunea ca transportul cu RATB sa fie gratuit, si ca aceasta initiativa este realizabila din punct de vedere economic.

"Unul dintre primele proiecte pe care le voi depune se refera la restructurarea, redresarea RATB. Exista un plan economic care poate fi aplicat, prin care transportul public sa fie gratuit. Vrem sa incurajam calatoriile cu transportul public, ca sa lasam masina acasa si sa nu mai fie traficul atat de sufocant. Am vorbit cu specialisti si am facut un calcul de oportunitate si am decis ca se poate face. E vorba doar despre RATB, nu si metroul, acesta apartine de Ministerul Transporturilor. E un plan economic ce poate fi aplicat".

Proiectul este fezabil mai ales daca RATB isi va acoperi din cheltuieli vanzand in strainatate tramvaie fabricate in Romania, a mai spus primarul Capitalei.
4 comentarii

Noul primar Gabriela Firea: Transportul cu RATB ar putea fi GRATUIT
dragosh_r0ck
#1 -

o aiureala!

prefer sa platesc, dar:

  • sa mearga totul ceas, dupa un program stabilit si stiut de toata lumea
  • sa am in fiecare statie afisaj electronic cu minutele pana la urmatoarele autobuze/tramvaie/troleibuze
  • sa am in fiecare statie o harta detaliata cu toate liniile
  • sa am aer conditionat functional
  • sa am in fiecare statie unul sau mai multi angajati RATB care sa ma poata ajuta cu informatii, sa rezolve probleme gen manele la maxim in tramvai, etc.

apropo, am gasit lista asta de orase cu transport public gratuit - https://farefreepublictransport.com/city/. daca dati click pe un oras o sa gasiti detalii despre ce anume este gratuit :) (e.g. in Melbourne este gratuit doar intr-o zona restransa din centrul orasului - free tram zone)

Noul primar Gabriela Firea: Transportul cu RATB ar putea fi GRATUIT
a
#2 -

de ce ma?

- pentru ca sa fie SI MAI aglomerate tramvaiele si autobuzurile. daca ai masina si te duci cu ea la servici oare ce alegi? aglomereala in trafic sau aglomereala in autobuz?
- pentru ca sa fie SI MAI mult folosite ca rol turistic. te urci in el, la racoare frumos, mai prinzi si loc pe scaun si "uiti" sa te mai dai jos
- nemaifiind niciun fel de control pot sa ma urc si cu cainele, pisica si purcelul, nu? dar cu frigiderul? de ce nu?

Noul primar Gabriela Firea: Transportul cu RATB ar putea fi GRATUIT
maphy
#3 -

"ca sa lasam masina acasa si sa nu mai fie traficul atat de sufocant"

SA MORI TU ca lasi masina ta aia de enj de mii de euro acasa?! si tu si restul policacanarilor?! zau?? iaaa uite tocmai a trecut un porc in zbor prin fata geamului...! sau era inot? ba nu, se dadea cu schiurile! fugiti maaa!

Noul primar Gabriela Firea: Transportul cu RATB ar putea fi GRATUIT
lola
#4 -

haters gonna hate

tre'sa admit ca nu e chiar asa rau cum suna. sa o luam logic: ce ne deranjeaza in ratb?

- pensionarii care se plimba toata ziua cu ratbul ca nu au ce face - ei au deja gratuitate asa ca nicio panica, ei vor fi tot acolo in acelasi numar.
- cersetorii si nebunii care injura si se iau de lume - ei nu plateau bilet oricum si nici nu ii intreba controlul de sanatate ca put prea tare sau devin violenti prea repede sa se apropie de ei, deci nu se schimba nimic nici aici.
- controlorii neciopliti si agresivi? eh, ei vor disparea.

hai sa nu mai comentam "aiurea in tramvai" doar pentru ca nu am votat-o si pentru ca e psdista. oricum platim bilete degeaba, deci la ce bun sa le mai platim? macar atat.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera