Noi schimbari de lege - care sunt amenzile uriase pe care le primesti daca-ti inunzi vecinii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu stim despre voi, dar noua ni s-a intamplat cel putin o data in viata asta sa ne inundamn vecinii sau sa fim inundati.

Apropo de aceste aspecte, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) pregateste o noua lege a asociatiilor de proprietari, informeaza ziarulring.ro.

Neexecutarea de catre proprietar a lucrarilor de intretinere, reparatii sau de inlocuire a elementelor de constructii si instalatii aflate in proprietatea sa individuala, daca aceasta este de natura sa aduca prejudicii celorlalti proprietari (de exemplu, inundarea frecventa a vecinilor), se pedepseste cu amenda de la 5.000 la 10.000 de lei, se arata in proiectul Legii privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor, emis de MDRAP.

1.jpg
Sursa foto

Totodata, actul normativ prevede amenzi de la 500 la 3.000 de lei pentru proprietarii care nu permit accesul presedintelui asociatiei atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna.

Mai mult, vicepresedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat si unul dintre consultantii MDRAP care lucreaza la proiectul legislativ, Petru Olariu, spune ca pledeaza la minister pentru acordarea unor sanctiuni serioase restantierilor.

2.jpg
Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera