Noi reguli pentru eliberarea permisului auto

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ministerul Sanatatii a intocmit un proiect care ingreuneaza obtinerea permisului auto.

Astfel, candidatii sau soferii care trebuie sa isi reinnoiasca permisul, dar care au afectiuni neurologice sau prezinta simptome de apnee moderata sau severa in somn, nu mai pot sustine probele daca nu primesc un aviz medical favorabil.


Sursa

Conform Ordinului pentru modificarea si completarea Anexei 1 la Ordinul misitrului Sanatatii nr. 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul:

Tulburarile neurologice asociate afectiunilor sau interventiilor chirurgicale care afecteaza sistemul nervos central sau periferic, conduc la deficiente senzoriale sau motorii si afecteaza echilibrul si coordonarea trebuie sa fie luate in considerare in functie de efectele lor functionale si riscurile evolutive. In astfel de cazuri, eliberarea sau reinnoirea permisului de conducere se poate realiza sub rezerva evaluarii periodice, in cazul riscului de agravare.

CandidaĊ£ii sau conducatorii auto pentru care exista suspiciuni de sindrom de apnee moderata sau severa in somn de tip obstructiv se supun unei consultatii medicale, pentru obtinerea unui aviz autorizat, inainte de eliberarea sau reinnoirea permisului de conducere. Acestia pot fi sfatuiti sa nu conduca pana la confirmarea diagnosticului

Permisul va fi eliberat doar daca soferii cu astfel de probleme aduc dovezi ca fac tratament si ca prezinta imbunatatiri in ceea ce priveste somnolenta (daca e cazul). 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera