Ne asteapta un weekend infernal - cod portocaliu si temperaturi de aproape 40 de grade

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vara isi face simtita prezenta si nu in cel mai sanatos mod cu putinta. De cateva zile incoace, atmosfera a devenit insuportabila, iar temperaturile cresc de la o ora la alta.

Speram ca weekendul 25-26 iulie sa ne aduca ceva racoare, insa meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie ne-au taiat repede elanul.

Astfel, ei au emis, astazi, avertizari de cod portocaliul si cod galben, valabile pentru zilele de vineri, sambata si duminica.

Sambata, in judetele Bihor, Arad, Timis, Vaslui, Galati, Bacau si Vrancea va fi cod portocaliu de canicula si disconfort termic. In restul tarii, cu exceptia Sucevei, Harghitei, Covasnei si Brasovului, va fi cod galben, iar temperaturile se vor situa in jurul valorii de 38 de grade.

Duminica, ANM anunta ca vremea va fi caniculara in Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea, temperaturile atingand 35-37 de grade. Codul portocaliu se instituie, duminica, pentru judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui, Bacau, Vrancea, Buzau si Bucuresti.

Temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade. Singurele zone unde sunt anuntate temperaturi scazute sunt regiunile vestice, nordice si centrale.

Daca va e greu sa faceti fata caniculei, avem cateva sfaturi de la cititori pentru a rezista caldurii.

In cazul in care aveti o piele sensibila si faceti insolatie, avem cateva sugestii pentru o vara fara probleme.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera