Modificari Metrorex - ce va fi instalat pe peroanele din statiile de metrou din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca va mai aduceti aminte, la inceputul anului, Metrorex a fost implicat intr-un scandal dupa ce o persoana s-a accidentat in spatiul dintre peron si tren.

Metrorex a gasit rapid o solutie si a pus benzi colorate pentru a evita accidentarea calatorilor intre spatiul dintre peron si vagoanele de tren.

In luna mai 2016, am aflat despre faptul ca statiile metroului din Bucuresti vor fi dotate cu benzi speciale pentru nevazatori, iar in august descoperim ca inca se discuta despre asta, iar proiectul este inca in stadiu incipient.

tumb.jpg

In perioada urmatoare, compania de transport subteran vrea sa introduca benzi speciale din material ceramic, care sa ii ghideze pe nevazatori si pe cei care au probleme cu vederea sa ajunga in siguranta pe peron si in trenurile de metrou.

In spatiile deschise, persoanele nevazatoare au nevoie de o cale de deplasare tactila sau o linie de ghidare tactila. Suprafetele indicatoare tactilo-vizuale sunt elemente de pavaj sau pentru pardoseli, profilate conform prevederilor standardelor internationale, care permit persoanelor care utilizeaza bastonul alb si sensibilitatea la calcare sau identificarea vizuala sa obtina informatii despre un anumit traseu sau despre prezenta unui eventual pericol, se mentioneaza in caietul de sarcini aferent licitatiei publice lansata de Metrorex in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

1.jpg

Conform sursei citate, modificarile pe care Metrorex intentioneaza sa le faca in statiile de metrou din Capitala sunt necesare ca urmare a aplicarii directivelor europene in acest domeniu, informeaza romaniatv.net.

Avantajele sociale ale implementarii traseelor pentru persoanele cu dizabilitati, respectiv benzile din dale ceramice sunt cresterea cerintelor tehnice de calitate ale mediului construit in vederea asigurarii accesului neingradit si utilizarii acestuia de catre persoanele cu handicap, se mentioneaza in documentatia elaborata de Metrorex.

2.jpg

In prezent, doar doua din statiile de metrou puse in functiune au implementata solutia cu benzi speciale din dale ceramice pentru traseul persoanelor cu deficiente de vaz, respectiv statiile Jiului si Bazilescu de pe magistrala 4 de metrou.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera