Metroul din Drumul Taberei va avea trenuri vechi de 30 de ani, care trebuiau scoase din circulatie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Metroul din Drumul Taberei va fi finalizat la jumatatea lui 2016, insa trenurile care vor circula pe rutele Magistralei 5 vor fi rable vechi de 30 de ani.

Procedura de achizitie a 51 de trenuri noi de metrou este blocata de DNA, existand suspiciuni de coruptie pe procedura de atribuire, asa ca Metrorex trebuie sa gaseasca o alta solutie pentru materialul rulant, informeaza economica.net.

"Trenurile de metrou care vor circula pe Magistrala 5 vor fi din parcul de inventar al Metrorex. In functie de traficul de calatori, pentru asigurarea capacitatii de transport pe Magistrala 5, tronsonul I, vor fi minimum 8 trenuri si maximum 13 trenuri", au declarat reprezentantii Regiei.

Trenurile ce vor intra in exploatare sunt de tip BM1 – IVA , cu o vechime medie de trei decenii. Acestea au fost construite in perioada 1979-1995.

1.jpg
Sursa foto

Metrorex are, in prezent, 35 de trenuri de acest tip in parcul de inventar, iar in exploatare doar 15. Practic, cele 8-13 trenuri ce vor fi puse sa circule pe Metroul de Drumul Taberei vin direct din depourile Metrorex, unde ruginesc.

Anul trecut, Metrorex avea in plan sa scape de toate aceste trenuri, pentru ca au numeroase defectiuni tehnice si un consum ridicat de energie electrica. De la sfarsitul anului 2015, in subteranul bucurestean nu ar mai fi trebuit sa circule trenuri vechi.

Oficialii metroului sustin insa ca acest lucru nu ar trebui sa-i sperie pe oameni: "Trenurile vor indeplini in totalitate conditiile tehnice si de siguranta impuse".

Vechile trenuri IVA Arad vor circula pe Magistrala 5 pana vin trenurile noi spaniole CAF, achitionate prin contractul 79/2014. Acestea vor fi in numar de opt, termenul de livrare, potrivit contractului, fiind martie - iunie 2016.

Magistrala 5 de Metrou, Tronsonul Raul Doamnei – Eroilor, va fi gata in semestrul 2 din 2016. Se estimeaza ca 300.000 de calatori vor circula zilnic pe acest tronson. Este un proiect de circa 700 de milioane de euro ce este finantat in proportie de peste 60% din fonduri europene nerambursabile.

2.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera