Metrou pe ruta Bucuresti - aeroportul Otopeni va exista abia in 2021, insa in 2016 vom avea legatura feroviara

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca va intrebati care mai este stadiul la lucrarile de metrou pana la aeroportul Otopeni, atunci aflati ca acesta va fi gata abia in anul 2021, asa cum a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Discutia a fost in cadrul unei conferinte de presa, unde ministrul a fost intrebat daca Bucurestiul va fi legat de Aeroportul Otopeni printr-o linie de metrou astfel incat Romania sa indeplineasca cerintele necesare gazduirii unor meciuri ale Campionatului European de fotbal, in 2020.

1.jpg 2.jpg

In acest context, ministrul a anuntat ca a fost gasita o alta varianta, respectiv o cale feroviara care va lega Gara de Nord de zona in care este situat Aeroportul Otopeni.

Dupa analizarile si reformularea acestui proiect, in calea ferata s-a gasit o varianta pentru a lansa o legatura feroviara cu aeroportul.

Cu suma de 220 de milioane se vor face reparatiile, pe costurile Companiei de Infrastructura, pentru iesirea din Bucuresti si se va repara podul de la Mogosoaia, nu se va mai ocoli pana la Chitila si se va merge direct la aeroport.

Asta inseamna ca, din aproape 30 de kilometri, vom avea de facut doar 22 pana la aeroport fara sa facem nicio investitie, fara costuri foarte mari", a spus Costescu.

Potrivit ministrului, dupa repararea caii de rulare, legatura va functiona zilnic, iar distanta va fi parcursa in 23 de minute, si nu in 48 de minute cat se face in prezent.

3.jpg

La data campionatului exista varianta de 48 de trenuri pe zi, deci va putea prelua orice varf de calatori venit dinspre aeroport catre Gara de Nord, a spus ministrul.

Jurnalistii l-au mai intrebat pe ministru daca nu este departe statia de oprire a trenurilor in raport cu Aeroportul Otopeni, dar acesta a precizat ca este o distanta de 1,5 kilometri care va fi acoperita cu autobuze care vor fi puse la dispozitia calatorilor de CFR, serviciu regasit in costul biletului de tren.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera