Metrou Eroilor-Universitate-Piata Iancului - bugete si cand va fi gata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anuntat ca termenul fixat de minister si constructori pentru deschiderea circulatiei pe tronsonul Drumul Taberei-Eroilor este jumatatea anului 2017, fiind facute eforturi pentru devansare fata de sfarsitul lui 2017.

Pana asteptam sa fie gata "minunea" au aparut si vesti despre linia Eroilor-Universitate-Piata Iancului.

Pentru tronsonul de metrou Universitate - Piata Iancului - Pantelimon, Guvernul a contractat un imprumut de 465 millioane de euro si s-a angajat sa aloce de la buget alte 828 milioane de euro, dar pana in prezent nu a investit decat 9 milioane de euro pentru proiectarea sectiunii Iancului-Pantelimon, informeaza profit.ro.

1.jpg

Guvernul si Banca Europeana de Investitii au semnt, in 2011, un contract de finantare pentru constructia tronsonului Universitate-Pantelimon al Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei-Pantelimon.

Creditul extern de 465 milioane de euro si investitia de la bugetul de stat de 827,96 milioane de euro vor fi folosite pentru constructia tronsonului Universitate-Panteliomon si achizitia aferenta a 30 trenuri noi de metrou, inclusiv servicii de consultanta aferente achizitiei acestora.

Sectiunea Eroilor-Iancului ar trebui data in folosinta in 2023, iar sectiunea Iancului-Pantelimon in jurul anului 2030.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera