Metrorex schimba sistemul de taxare la metrou

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Lucrurile incep cat de cat sa se schimbe la metroul Bucurestean, cel putin in ceea ce priveste sistemul de taxare - Metrorex vrea sa contracteze lucrari de modernizare a instalatiilor de control al accesului la metrou, contractul avand o valoare estimata de 186 milioane lei (42 milioane euro), inclusiv TVA.

Contractul vizeaza modernizarea instalatiilor pe Magistrala 1 Pantelimon - Dristor 2, Magistrala 2 Berceni - Pipera si Magistrala 3 Dristor 1 - Preciziei, pentru un numar total de 41 de statii de metrou.

Proiectul prevede demontarea instalatiilor de taxe care echipeaza in prezent statiile de metrou si dotarea cu instalatii moderne de taxare automata.

Solutia tehnologica propusa pentru titlurile de transport este cardul contactless, care va functiona temporar impreuna cu cardul magnetic actual.

Sistemul automat de taxare la metrou a fost pus in functiune in anul 1995, cand s-a renuntat la plata directa a calatoriei cu monezi si au fost introduse cartelele magnetice.

Completarile ulterioare au adaugat sistemului automat de taxare reteaua de comunicatii, servere, up-gradarea echipamentului de ghiseu din statii si automate de vanzare.

"Sistemul automat de taxare al Metrorex bazat pe cardul magnetic, desi inca functional, este la limita perioadei eficiente de utilizare datorită uzurii fizice si morale, precum si datorita epuizarii capacitatilor de dezvoltare. In aceeasi masura, aplicatiile software de management al tranzactiilor functioneaza pe retele de transmise date de tip ATM, care necesita mentenanta la costuri foarte mari pentru echipamente scoase din fabricatie.

Tranzactiile calatoriilor, colectate in sistem, sunt procesate in majoritatea situatiilor de computere din generatia Pentium II (an 1997) la care de asemenea mentenanta si procurarea de piese de schimb sunt cel putin deficitare, daca nu imposibil de executat in anumite situatii", se arata in caietul de sarcini aferent procedurii.


Sursa foto

Achizitia va fi finantata cu fonduri europene si bani de la buget, termenul pentru finalizarea acordului fiind de 260 de zile de la data atribuirii. Acordul va fi atribuit prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut. Ofertele pot fi depuse pana la 23 iunie.

In multe dintre tarile europene, sistemul de transport subteran este integrat cu cel suprateran, asa ca abia asteptam sa se produca schimbari si in Bucuresti in ceea ce priveste acest aspect.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera