Metrorex ridica restrictiile de circulatie din Drumul Taberei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Metrorex a inceput sa ridice treptat restrictiile de circulatie din Drumul Taberei, impuse de santierul noii statii de metrou, ce se preconizeaza ca va fi gata in 2016.

Masura este impusa pentru fluidizarea traficului spre unitatile de invatamant, dar si ca urmare a progreselor lucrarilor de la suprafata.


Sursa foto

Primul tronson al Magistralei 5 are o lungime de aproape 7 kilometri iar la 5 din cele 10 statii lucrarile sunt foarte avansate si carosabilul va fi readus in curand la starea initiala, a declarat Catalin Homor, director general Metrorex.

Flota existenta a Metrorex va putea acoperi necesarul de garnituri pentru tronsonul care se va deschide in a doua parte a anului viitor. In primavara, achizitia celor 51 de trenuri a fost suspendata datorita faptelor ilicite ale membrilor comisiei.

Magistrala 5 de Metrou, Tronsonul Raul Doamnei – Eroilor, va fi gata in semestrul 2 din 2016. Se estimeaza ca 300.000 de calatori vor circula zilnic pe acest tronson. Este un proiect de circa 700 de milioane de euro ce este finantat in proportie de peste 60% din fonduri europene nerambursabile.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera