Metrorex anunta ca Magistrala 5 va avea pana la urma trenuri noi CAF

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In vara va povesteam despre cum Metroul din Drumul Taberei, atunci cand va fi gata, va avea trenuri vechi de 30 de ani, insa iata ca lucrurile se pare ca, pana la urma, nu vor fi asa.

Cei de la Metrorex, impreuna cu consultantii, au gasit solutia mutarii unui anumit numar de trenuri CAF de pe M2 pe viitoarea M5. Deficitul de pe M2 va fi acoperit de trenuri modernizate IVA, informeaza economica.net.

Magistrala 5 de Metrou Drumul Taberei- Eroilor, care va fi finalizata in a doua jumatate a anului viitor, ar putea avea trenuri spaniole CAF, dintre cele 24 de care va dispune, de la anul, Metrorex.

1.jpg

Cele 13 trenuri de care este nevoie pentru Metroul de Drumul Taberei ar putea fi alese dintre cele 16 CAF - deja aflate in circulatie pe M2 Berceni – Pipera sau dintre cele 8 care urmeaza sa soseasca, anul viitor, din Spania, dintr-o comanda suplimentara pe care Metrorex a facut-o, in 2014, spaniolilor.

"Prin redistribuirea pe Magistrala 5 a necesarului de trenuri pentru asigurarea capacitatii de transport, nu va fi afectat necesarul de trenuri pentru asigurarea programelor de circulatie aplicabile pe Magistralele 1, 2, 3 si 4", sustine Metrorex.

Magistrala 5 de Metrou, Tronsonul Raul Doamnei – Eroilor, va fi gata in semestrul 2 din 2016. Se estimeaza ca 300.000 de calatori vor circula zilnic pe acest tronson. Este un proiect de circa 700 de milioane de euro ce este finantat in proportie de peste 60% din fonduri europene nerambursabile.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera