Metrorex a anuntat cand se va putea circula pe tronsonul de metrou Drumul Taberei-Eroilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Au fost foarte multe discutii cu privire la Magistrala 5 - sectiunea Raul Doamnei - Eroilor - si iata ca lucrurile par sa fi ajuns in cele din urma la un consens.

Lucrarile vor fi gata la sfarsitul anului viitor, urmand sa fie respectat astfel cel mai recent termen anunĊ£at oficial, insa se va putea circula efectiv cu metroul de-abia din martie 2017.

1.jpg

"Vom finaliza lucrarile la sfarsitul anului 2016, vom incepe probele tehnologice la sfarsitului lui 2016, probe tehnologice obligatorii pentru punerea in functiune si pentru a crea conditiile de siguranta pentru transportul calatorilor, astfel incat preconizam ca in martie 2017 vom incepe traficul cu calatori", a declarat miercuri directorul de investitii al Metrorex, Constantin Mustatea.

Potrivit acestuia, la sapte statii de metrou din cele zece ale tronsonului lucrarile sunt finalizate in proportie de 100% si exista fonduri suficiente pentru finalizarea proiectului.

2.jpg

"Stadiul lucrarilor la cele zece statii variaza intre 40 si 100%. Din punct de vedere al structurii, aici la Valea Ialomitei si inca la alte sase statii, deci sapte din zece sunt finalizate 100%. Depoul Valea Ialomitei, de langa statia Valea Ialomitei, lucrarile sunt in grafic, din punct de vedere al structurii, sunt finalizate.

Au inceput lucrarile de finisaje, respectiv compartimentari, pregatire calea de rulare pentru fundatie. Lucrarile continua, mai ales ca avem in momentul de fata si o propunere de buget, putem continua lucrarile fara a avea niciun fel de blocaj", a mai spus Mustatea.

3.jpg

Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor este finantata din fonduri structurale nerambursabile in cadrul Programului Operational Sectorial Transport 2007-2013.

Magistrala 5 va fi realizata in doua etape: tronsonul Drumul Taberei - Universitate in prima etapa de executie si Universitate - Pantelimon, in etapa a doua.

Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, in lungime totala de 6,8 km, va avea un depou si zece statii de metrou: Raul Doamnei, Valea Argesului, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor.

4.jpg
Foto depoul Valea Ialomitei - Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera