Masuri luate de primariile din Bucuresti impotriva caniculei: puncte de prim ajutor si corturi medicale anticanicula

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepand cu aceasta saptamana, canicula se instaleaza in Bucuresti, unde vom avea temperaturi de peste 30 de grade, anunta meteorologii.

Pentru a face fata caniculei si pentru a evita orice fel de incident, Primaria Sectorului 6 organizeaza patru puncte de prim ajutor, precum si echipe de interventie in urmatoarele locatii:

- Strada Cernisoara nr. 38 - 40, telefon 021/745.72.37;

- Strada Floare Rosie nr. 7A, telefon 021/410.30.20, care functioneaza de luni pana vineri in intervalul orar 08:00 - 16:30, precum si in locatiile din:

- Aleea Istru nr. 4, telefon 037/620.32.96;

- Splaiul Independentei nr. 200, telefon 021/569.55.83, care functioneaza permanent.

Punctele vor fi functionale toata vara, in perioadele in care sunt anuntate temperaturi caniculare, dispunand de cadre medicale, climatizare, echipamente medicale, truse de prim ajutor, medicamente de prima urgenta, tensiometre.


Sursa foto

Recomandari pentru populatie, in general:

- Evitaţi, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11:00 – 18:00;

- Ventilatoarele nu trebuie folosite daca temperatura aerului depaseste 32 grade Celsius;

- Dacă nu aveti aer conditionat in locuinta, la locul de munca, petreceti 2-3 ore zilnic in spatii care beneficiaza de aer conditionat (cinematografe, spatii publice, magazine);

- Purtati palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise;

- Pe parcursul zilei faceti dusuri caldute, fara a va sterge de apa;

- Beti zilnic intre 1,5 – 2 litri de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete. In perioadele de canicula se recomanda consumul unui pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

- Nu consumati alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva csldurii;

- Evitati bauturile cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice;

- Consumaţi fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveti, rosii) deorece acestea contin o mare cantitate de apa;


Sursa foto

De asemenea, Municipalitatea, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale a inceput astazi amplasarea a 20 de coturi medicale anticanicula.

Acestea vor fi dotate cu aer conditionat, apa, personal medical, aparatura de specialitate si toalete ecologice si vor fi amplasate  zilele acestea in zone cu trafic intens din Capitala: Piata Victoriei, Piata Romana (rond ASE), Piata Romana (metrou), Piata Universitatii – Spital Coltea, Piata Universitatii (Arhitectura), Piata Unirii (Magazin Unirea), Piata Unirii (Regina Maria), Piata Unirii (Piata 11 iunie), Piata Moghioros, Piata C.A. Rosetti, Piata Iancului (metrou), Dristor (metrou), Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), Parcul Cismigiu (vizavi de sediul PMB), Parcul Carol, Piata Roma, Piata Muncii, Piata Crangasi, Magazin Bucur Obor, Gara de Nord.

Baie complet utilata - la dispozitia oamenilor cu venituri mici sau fara apa curenta

Directia de Asistenta Sociala (DGASMB) asigura in incinta Complexului de Servicii Sociale pentru adulti Sfantul Ioan din Bulevardul Theodor Pallady, nr. 64, sector 3 si la sediul DGASMB din strada Salcetului nr. 5 sector 4, o baie complet amenajata pentru igiena personala, intre orele 08:00-16:30.

Mai mult, DGASMB pune la dispozitia persoanelor varstnice, de peste 60 de ani, si a celor care nu se pot deplasa, numarul de telefon: 021.314.23.15 pana la orele 16.30,  pentru situatiile in care acestia au nevoie de medicamente.

ApaNova continua sa asigure alimentarea cu apa potabila a celor 60 de cismele existente pe raza Municipiului Bucuresti, precum si a fantanilor arteziene aflate in operarea sa.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera