Lucrarile la trotuarele de pe Calea Victoriei, efectuate ilegal de Primaria Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Inspectoratul Regional in Constructii Bucuresti-Ilfov (IRCBI), in urma controalelor efectuate pe Calea Victoriei, au afirmat ca vor face demersuri pentru sesizarea organelor de urmarire penala, dupa ce s-a constatat ca lucrarile de instalare a bolarzilor de pe Calea Victoriei s-au executat fara să existe proiect si autorizatie de construire.

IRCBI ne avertizeaza asupra faptului ca viata oamenilor este pusa in pericol in cazul in care acestia cad accidental peste blocurile de granit ce ies din trotuar. Situația este cu mult mai periculoasa in cazul bolarzilor montati in imediata vecinatate a pistei pentru biciclete.

Bicicletele pot atinge o viteza de deplasare de 5-7 ori mai mare decat cea a unui pieton.  In cazul unui biciclist care se dezechilibreaza la o viteza de 20-30 km/h, impactul in zona capului, a pieptului sau a coloanei cu un bolard de granit de forma celor montati pe Calea Victoriei poate transforma un accident banal intr-unul fatal.

Primaria nu a respectat Normativul NP 051-2012 privind adaptarea cladirilor si spatiului urban la nevoile individuale. Conform acestuia, "Pe traseele de deplasare trebuie evitata amplasarea de obstacole precum: obiecte de mobilier urban agatate pe peretii cladirilor sau independente, bolarzi, stalpi."

Initiativa este facuta de asociatiile OPTAR si ActiveWatch, cu sprijinul Centrului de Actiune pentru Egalitate si Drepturile Omului (ACTEDO). 

Centrul de Actiune pentru Egalitate si Drepturile Omului (ACTEDO) este un ONG din Cluj-Napoca, ce militeaza pentru drepturile omului.

Reteaua Pro Bono pentru Drepturile Omului este un centru de asistenta juridica pro bono prin care ACTEDO pune in legatura persoanele fizice ale caror drepturi au fost incalcate si ONG-urile care lucreaza cu grupuri vulnerabile cu Avocati Pro Bono, care isi pun la dispozitie expertiza juridica in mod voluntar.

OPTAR (Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania) este o asociatie care sustine dezvoltarea mobilitatii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetateni, indiferent cum aleg sa se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.

ActiveWatch este o organizatie de drepturile omului. 

Lucrarile de modernizare pentru Calea Victoriei au inceput in Februarie 2014.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera