Lucrarile la Pasajul Piata Sudului vor intarzia cu sase luni. Primaria risca sa piarda jumatate din finantarea europeana

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In luna iulie a anului 2014 incepeau lucrarile la Pasajul subteran Piata Sudului, al carui scop era (si este) modernizarea infrastructurii rutiere din zona. Primarul Sorin Oprescu anunta atunci ca santierul va fi gata la sfarsitul anului, totul fiind platit din bani europeni.

Acum, primarul a declarat ca aceste lucrari vor fi intarziate cu aproximativ sase luni. Asta nu ar fi o mare surpriza pentru bucuresteni, pentru ca nu ne prea putem aduce aminte de un proiect care sa fi respectat termenul limita anuntat.

Problema este ca, din cauza acestei intarzieri, municipalitatea va avea la dispozitie doar 60% din fondurile alocate initial, iar restul sumei va fi platita din banii primariei.

Vreo sase — sapte luni este intarzierea. Incercam sa cerem o prelungire a termenului, daca nu se poate cred ca o să absorbim cam 60% din banii europeni, restul o sa platim, a spus Oprescu.

Aceasta intarziere a survenit din cauza unor cabluri electrice care nu apareau in planurile primariei, dar si din cauza dificultatii reorganizarii traficului in zona.

Pasaj subteran va fi construit pe directia Calea Vacaresti – Str. Nitu Vasile cu realizarea  a patru pasaje  pietonale in intersectie, pe directia Str. Nitu Vasile-Calea Vacaresti, de o parte si da alta a pasajului rutier si catre statiile de tramvai, precum si realizarea unei legaturi pietonale printr-un pasaj subteran intre statia de metrou Piata Sudului si peroanele statiei de tramvai aflate pe Sos. Oltenitei.

Pasajul 1

Pasajul pietonal ce subtraverseaza Sos. Oltenitei (pe partea dinspre Constantin Brancoveanu)

Pasajul 2

Pasajul pietonal ce subtraverseaza Sos. Oltenitei (pe partea dinspre Berceni)

Pasajul 3

Pasajul pietonal ce subtraverseaza Sos. Oltenitei (pe partea dinspre Sos. Berceni) relationeaza statia de metrou Piata Sudului cu peronul statiei de tramvai

Pasajul 4

Pasajul pietonal subtraverseaza Str. Nitu Vasile in dreptul intersectiei acesteia cu Str. Secuilor

De asemenea, se vor realiza lucrari de modernizare a carosabilului si trotuarelor in intersectia Calea Vacaresti – Sos. Oltenitei – Str. Nitu Vasile, prin asigurarea in sensul giratoriu a patru benzi de circulatie, se vor moderniza utilitatile aferente obiectivului de investitii (energie electrica, alimentare cu apa, canalizare, iluminat) si se va reface linia de tramvai existenta atat pe Calea Vacaresti cat si pe Soseaua Oltenitei, precum si lucrari de modernizare a liniilor de troleibuz aflate in zona.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera