Legea privind limitarea platilor in numerar va intra in vigoare luna viitoare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Din luna viitoare, intra in vigoare legea potrivit careia platile in numerar vor fi limitate. Ea a fost publicata in Monitorul Oficial.

Mai exact, sunt interzise incasarile in numerar pentru facturile peste 5.000, respectiv 10.000 lei in cazul magazinelor cash&carry.

De asemenea, incasarile si tranzactiile intre persoanele fizice , efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi sau a prestarii de servicii, se vor efectua intr-o limita zilnica de 50.000 de lei.


Sursa

Limitarea platilor in numerar include si persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale, cele familiale, liber profesionistii, persoanele fizice care desfasoara activitati in mod independent.

In schimb, plata in numerar a impozitelor, taxelor, contributiilor, amenzilor si a altor obligatii de acest tip nu e limitata.

In plus, legea prevede limitarea comisioanelor interbancare la maxim 0,2% pentru cardurile de debit ┼či la 0,3% pentru cardurile de credit. Acest lucru va intra vigoare la anul.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera