Legea care interzice fumatul in spatiile publice a fost adoptata de Senat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa ce am discutat despre cum fumatul ar putea fi interzis in baruri si cluburi, iata ca acum legea a fost adoptata de Senat miercuri, 18 martie, propunerea legislativa fiind semnata de 22 de parlamentari.

Legea urmeaza sa ajunga la Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.

Propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun a fost votata de senatori cu 86 de voturi "pentru", 8 abtineri si 30 de voturi impotriva.

Senatoarea PC Cristiana Anghel, care s-a opus acestei legi, a tinut sa le transmita un mesaj colegilor sai care au votat pentru interzicerea fumatului in spatiile publice.

"Am si eu o intrebare, pentru dragii mei colegi care au votat mizeria asta de lege, pentru ca nu poate sa fie altceva. Ce se vor face dacă eu aduc o initiativa legislativă prin care interzic comercializarea bauturii? Nu consumul, comercializarea? Ce se fac dragii mei colegi daca eu, din cauza tigarii, fac stare de sevraj si de fiecare data cand e vot in plen, ora aia de vot final, si trebuie sa ma duc sa fumez?", a spus Anghel.

"Nu ar fi o idee rea", i-a raspuns presedintele de sedinta, Cristian Dumitrescu (PSD), in aplauzele salii.

Propunerea legislativa pentru interzicerea fumatului in spatiile publice a mai fost pe ordinea de zi a plenului Senatului pe 18 februarie, cand, la propunerea senatorului Dumitru Pelican, liderul grupului senatorilor liberal-conservatori, actul normativ a fost retrimis la Comisia pentru sanatate pentru a fi modificat, in sensul reglementarii posibilitatii ca in institutiile publice sa poata fi amenajate totusi, niste spatii speciale pentru fumat.

"Daca stai zece ore in aceasta institutie, sunt zile cand am stat si 12, sunt zile in care am stat foarte putin, unde sa fumez? Chiar nu pot sa am un loc amenajat intr-o institutie publica, unul mic, sa fumez o tigara, pentru ca (…), atunci cand devii dependent de tutun, e tot un fel de drog. Nu poti sa omori un om cu această lege. Lasa-i un locşor, acolo, de fumat!”, argumenta conservatorul, care e fumator.


Sursa foto

Potrivit propunerii legislative, se interzice complet fumatul in spatiul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, ale institutiilor si unitatilor de invatamant, precum si in unitatile sanitare de stat si private.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera