Lege noua - permisul auto va fi eliberat doar celor care au absolvit 11 clase

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Iata o veste care s-ar putea sa-i nemultumeasca pe multi - permisul auto va fi eliberat doar celor care au absolvit 11 clase.

Prin aceasta masura, Guvernul vrea sa reduca la jumatate numarul de decese rezultate din accidente rutiere, in urmatorii 3 ani, informeaza profit.ro.

Interdictia eliberarii carnetului de sofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusa de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislatie rutiera.

1.jpg

Guvernul si-a propus sa completeze legislatia in domeniu cu norme care sa faca posibila, acolo unde evolutia fenomenului rutier impune, aplicarea obiectivelor incluse intr-o Comunicare a Comisiei Europene avand titlul "Pentru un spatiu european de siguranta rutiera: orientari pentru politica de siguranta rutiera 2011-2020".

Documentul Comisiei propune, de asemenea, reducerea la jumatate a numarului de decese in accidente rutiere si incurajeaza statele membre sa contribuie la realizarea acestui obiectiv prin propriile strategii nationale in domeniul sigurantei rutiere.

2.jpg

Restrictia va fi introdusa alaturi de alte masuri, precum reducerea perioadei in care soferii trecuti de o anumita varsta sunt obligati sa efectueze verificarea medicala, pentru a dovedi ca mai sunt apti sa conduca un autovehicul.

3.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera