Klaus Iohannis a promulgat legea prin care magazinele, bancile si restaurantele aflate in blocurile cu bulina vor fi inchise

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care magazinele, bancile si restaurantele aflate in blocurile cu bulina, risc seismic gradul I sau II, vor fi inchise.

Legea ar urma sa intre in aplicare inca din acest an, dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial.

1.JPG

Legea interzice activitatile permanente si/sau temporare in spatiile publice cu alta destinatie decat cea de locuinta din imobilele cu risc seismic, care implica aglomerari de persoane, pana la finalizarea lucrarilor de consolidare a imobilelor.

Argumentul invocat este "cresterea nivelului de siguranta la actiuni seismice a constructiei in care se afla acele spaii".

In imobilele din Bucuresti cu cel mai ridicat risc de prabusire la cutremur (gradul I), care prezinta pericol public, functioneaza, in prezent, 54 de restaurante, baruri si cluburi, 4 teatre si cinematografe, 7 unitati bancare, 5 farmacii, 63 magazine, 4 galerii de arta, 13 clinici medicale si saloane cosmetice, dar si alte institutii, inclusiv o universitate sau un centru de informare turistica, informeaza profit.ro.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera