Informatii noi despre finalizarea metroului Gara de Nord-Otopeni

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cat de frumos ar fi daca am intra si noi in randul tarilor civilizate si am avea un metrou functional de la Gara de Nord la Otopeni?

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a precizat ca spera ca acest lucru sa fie posibil pana in 2020, dar ca asta depinde foarte mult de "cat de nemti vom fi".

In cadrul unei intalniri cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, Rus a mentionat si faptul ca documentatia necesara pentru realizarea acestui proiect ar putea fi finalizată in aprilie.


Sursa foto

"Pe Bucuresti — Otopeni, suntem in situatia in care am avea o solutie adevarata: sa facem metroul Gara de Nord — Otopeni.

Eu cred ca ne va iesi in urmatoarea luna toata documentatia necesara, mai ales ca exista si proiectul. Si, de asemenea, depoul de la Straulești. Acolo va fi o parcare imensa.

Depoul acela este facut, numai ca e apa. E balta. Sa finalizăm acea lucrare si atunci si cel care vine in Bucuresti poate sa-si lase masina acolo si are acces la tot metroul bucurestean.

In Master Plan este trecuta si calea ferata (intre Gara de Nord si Aeroportul Henri Coandă — n. r.), dar pe colaborarea cu Japonia avem un proiect pentru finantare.

Eu cred ca acel proiect va rezolva parte din probleme. Este exact ca si proiectele critice pe care le-am identificat in urma discutiilor publice", a spus Ioan Rus.


Sursa foto

Intrebat daca aceasta linie de metrou va fi finalizata pana in 2020, cand Bucurestiul va gazdui meciuri din turneul final al Campionatului European, Ioan Rus a raspuns: "Depinde de cat de nemti reusim sa fim".
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera