In tara urmeaza trei zile de cod portocaliu si galben de canicula

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

2015 nu a avut deloc o vara blanda si in loc sa ne bucuram de zilele insorite, am incercat sa fugim de canicula si temperaturile ingrozitoare de afara.

Din pacate, saptamana care vine nu ne aduce vesti bune, iar meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de canicula si disconfort termin pentru judetele Bihor, Arad si Satu Mare.

Luni, marti si miercuri, aici se vor inregistra 37-38 de grade, iar alte zone extinse din vestul si nord-vestul tarii, dar si din regiunile estice vor fi in cele doua zile sub avertizare cod galben de caldura.

3.png

In cursul zilei de luni, 10 august, valul de caldura va persista in vestul si nord-vestul tarii, dar se va extinde si in regiunile estice si, local, in cele sudice.

In Maramures, Crisana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei si vestul Transilvaniei, se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35-36 de grade si izolat 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

1.jpg

Codul galben de canicula se extinde in toata tara in zilele de marti si miercuri, valul de caldura urmand sa se intensifice si sa cuprinda toate regiunile.

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade si izolat 38 de grade, ia rindicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis.

Nu uitati sa va hidratati si va invitam sa cititi sfatul specialistului cu privire la cum facem fata temperaturilor ridicate.

2.jpg

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera