In Romania vor exista 6 stadioane de lux pana in 2020

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Se pare ca multe se vor intampla pana in 2020 - autostrazi, metrou in Drumul Taberei, dar si 6 stadioane de lux.

Pana in 2020 Romania va avea inca 6 arene de fotbal moderne, la Craiova, Targu Jiu, Arad, dar si 3 in Bucuresti (Steaua, Dinamo si Rapid), in prezent existand doar sase stadioane autohtone omologate la cele mai inalte norme ale Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), informeaza profit.ro.

Potrivit Ligii Profesioniste de Fotbal, pana la finalul acestui an va fi inaugurat un stadion modern cu 31.000 de locuri la Craiova, iar in 2017 unul la Targu Jiu, cu aproximativ 12.500 de locuri, toate acoperite.

Pentru perioada 2017 – 2020, exista finantare de la bugetul statului pentru modernizarea stadioanelor Steaua, Dinamo si Rapid, in cadrul proiectului Euro 2020. Tot cu finantare de stat se va finaliza si stadionul UTA, precizeaza LPF.

1.jpg

Pentru 2017, LPF si-a asumat ca obiectiv cresterea numarului de spectatori pe stadioane cu 10 – 15%.

In Romania, sase stadioane sunt omologate in categoria IV, cea mai inalta clasificare, conform normelor UEFA: Arena Nationala, Cluj Arena, stadionul CFR Cluj, stadionul Ceahlaul, stadionul Ilie Oana din Ploiesti si stadionul Astra Giurgiu.

Reconstructia celor patru stadioane, Steaua, Dinamo, Giulesti si Arcul de Triumf (de rugby), care vor servi drept baze de antrenament pentru participantele la Euro 2020 va costa 105 milioane de euro, a declarat, in urma cu o luna, directorul National al Companiei de Investitii, Manuela Patrascoiu.

Patrascoiu a precizat ca renovarile vizeaza un total de 70.000 de locuri de pe cele 4 stadioane, fiecare loc urmand a costa 1.500 de euro.

2.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera