In Palatul Universul din Bucuresti se va deschide un teatru independent foarte interesant - Apollo111

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Palatul Universul din Bucuresti a intrat in renovari si drept urmare isi deschide portile (acces atat dinspre strada Brezoianu cat si dinspre parcul Cismigiu).

Aici se va deschide un teatru independent care poarta numele de Apollo111 - titulatura care se leaga, subtil, atat de numele palatului care o gazduieste – prin evocarea misiunii spatiale Apollo 11 (cand omul a pasit prima oara pe Luna), cat si de primul, „originalul“ Apollo, datorat mitologiei grecesti – zeul artelor si protector al poeziei si muzicii, dupa cum informeaza e-zeppelin.ro.

2.png

Apollo111 isi va deschide portile in noiembrie; proiectul a fost gandit inca din 2015, insa lucrarile au inceput in 2016, dupa obtinerea tuturor autorizatiilor necesare.

Teatrul  Apollo111 isi doreste sa seteze noi standarde atat in domeniul artei, cat si in ceea ce priveste confortul si siguranta celor ce ii vor calca pragul.

Spatiul din Palatul Universul are o suprafata de peste 800 metri patrati dedicata spectacolelor si divertismentului, o sala de teatru cu o capacitate de 140 de locuri si proiectie profesionala de cinema, o sala dedicata concertelor si evenimentelor speciale, trei sali de repetitii, doua sali de casting si o terasa.

In formatul propus de Apollo111, fiecare productie va avea la dispozitie sase saptamani de joc (perioada care poate fi prelungita, in functie de succesul la public) si fiecare an/stagiune va avea un curator diferit.

3.jpg

Artistul desemnat pentru acest rol va propune o tema pentru intregul an, urmand ca piesele jucate in acea perioada sa fie in concordanta cu subiectul ales.

Primul an va fi curatoriat de actorul Bogdan Dumitrache, iar tema de debut pune accentul pe o abordare interdisciplinara intre teatru si film.

Primele trei piese jucate vor fi:

  • Ali: Frica mananca sufletul, in regia lui Radu Jude
  • Sieranevada, in regia lui Catalin Mitulescu
  • Dupa ploaie, in regia lui Alex Maftei

1.png

Al doilea an va fi curatoriat de regizorul Radu Afrim.

Avandu-i ca fondatori pe Bogdan Dumitrache, Catalin Rusu, Calin-Peter Netzer si Dragos Vilcu, Teatrul Apollo111 va include o stagiune principala de teatru in fiecare an, dar si repertorii de teatru pentru copii.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera