In Bucuresti vor fi introduse tramvaie cu aer conditionat si trapa pentru persoanele cu dizabilitati

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestiul tinde spre modernizare, iar noi ne pastram speranta ca lucrurile chiar se vor imbunatati in ceea ce priveste transportul in comun.

Dupa ce v-am povestit despre primul autobuz electric de pe strazile orasului, iata ca o noua veste buna ne-a atras atentia - in 2015, pe strazile Capitalei, vor aparea sase tramvaie cu aer conditionat, trapa pentru persoane cu dizabilitati si podea coborata, dar si 20 de automate de taxare.

"Avem alocat─â acum pentru investitii suma de aproape 35 milioane lei. Vom depune toate eforturile sa ne incadram in bani si sa rezolvam problema parcului, asa cum am mai spus si anterior. Pe partea de investitii vom avea trei tramvaie noi pe anul 2015, iar alte trei tramvaie din parc, model V3A, vor fi modernizate.

In aceste tramvaie care vor fi modernizate se va monta aer conditionat, se va cobora podeaua la 85% din suprafata de utilizare si vor avea trapa pentru persoane cu dizabilitati. Tramvaiele noi vor fi livrate spre sfarsitul anului, pentru ca achizitia pieselor este de durata.

Pentru unele componente avem termen de livrare intre sase si opt luni. Astfel, daca am lua in calcul luna mai, probabil ca vor fi livrate undeva in noiembrie", a declarat Vincentiu Dan Antonescu, directorul RATB.


Sursa foto

In ceea ce priveste cele 20 de automate de taxare, Antonescu precizeaza ca ele vor fi instalate in centrul Bucurestiului si ca, momentan, vor functiona in paralel cu centrele de incarcare si emitere carduri, pentru ca impactul sa nu fie prea mare pentru calatori.

"In functie de incasarile pe care le vom inregistra pe aparatele de taxat vom lua deciziile care se cuvin. Din cate am inteles, primul lot de automate vor functiona cu cardul, iar urmatoarele vor fi si cu cash. Aceste automate au avantajul ca functioneaz─â 24 din 24 de ore", a explicat directorul RATB.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera