In Bucuresti, semafoarele inteligente nu mai functioneaza

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primaria Bucuresti plateste aproape 100.000 de euro lunar pentru semafoarele inteligente din oras, insa acestea nu mai functioneaza.

Sistemul inteligent de monitorizare a traficului din Capitala a costat zeci de milioane de euro, Gabriela Firea, primarul general, anunta noi investitii, insa lucrurile, in realitate, nu prea stau bine, informeaza digi24.ro.

Din cele 434 de intersectii din Bucuresti, doar 176 sunt conectate la sistemul de management al traficului. In 56 dintre ele, insa, semafoarele inteligente nu mai functioneaza.

Acelea care nu functioneaza si care nu sunt conectate la Centrul de Control, datorita lucrarilor edilitare, care au afectat fibra optica si care au afectat conexiunile intre centru si intersectii, a spus Cristian Balan, director UTI.

1.jpg

In plus, aproape jumatate din senzorii montati in asfalt, care trimit semnalul catre semafoarele inteligente, sunt defecti.

Sunt la momentul acesta 1103 bucle la nivel de Bucuresti, dintre care ieri nefunctionale erau 450. Foarte mult. Extraordinar de mult, a spus Cristian Stroe, consilier in Departamentul de Control al primarului general.

2.jpg

Sistemul de control inteligent al traficului functioneaza din 2011. De atunci, Primaria Capitalei a semnat doua contracte cu UTI, in valoare totala de aproape 80 de milioane de lei.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera