In Bucuresti s-a dat startul la curatenia de primavara

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

A venit primavara, iar orasul isi va schimba straiele de iarna, sau cel putin asta sustine Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, prin "Programul de masuri si actiuni pentru gospodarirea si infrumusetarea Municipiului Bucuresti".

Edilul a convocat un comandament pentru curatenia de primavara, la care au participat reprezentantii operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei.

Oprescu a solicitat operatorilor de salubrizarerefacerea si inlocuirea cosurilor de deseuri, a containerelor, maturatul mecanizat al arterelor, spalarea strazilor, precum si salubrizarea gardurilor despartitoare de pe sensurile de circulatie si din statii R.A.T.B. (tramvai).


Sursa foto

Mai mult, s-a solicitat reprezentantilor ALPAB refacerea si amenajarea spatiilor verzi din parcuri, toaletarea copacilor, montarea cosurilor pentru deseuri in numar suficient pe aleile parcurilor, gradinilor, strandurilor, precum sirefacerea si modernizarea mobilierului specific (banci, ornamente, grilaje, suporturi de flori, statui, garduri etc.).

"In acest sens, Directia de Mediu din cadrul Primariei Capitalei a avizat ca in perioada februarie - aprilie 2015 administratorii spatiilor verzi din toate sectoarele Capitalei sa execute lucrari de intretinere a spatiilor verzi, toaletarea arborilor si arbustilor, tunderea gardului viu, precum si aplicarea de tratamente fitosanitare.

Lucrarile de intretinere sunt aplicabile materialului dendrologic situat in parcuri, scuaruri, plantatii de aliniament, spatiile verzi aferente ansamblurilor de locuinte, parcari, locuri de joaca, in incinta unitatilor spitalicesti, de invatamant etc.", sustin reprezentantii primariei Bucuresti.


Sursa foto

In ceea ce priveste tratamentele pentru combaterea sobolanilor, acestea au inceput cu data de 11 martie, la asociatii de locatari, proprietari si case individuale, iar Primarul General a solicitat intensificarea acestor tratamente si eliminarea de urgenta a depozitelor necontrolate de deseuri, care favorizeaza aparitia fenomenului.

In ceea ce priveste Administratia Strazilor, se vor remedia defectiunile aparute in carosabil, se vor inlocui stalpisorii deteriorati si se vor reface semnalizarile si marcajele degradate.

La solicitarea Primarului General, ApaNova va efectua interventii preventive in reteaua publica de canalizare prin curatarea unui numar de 2575 guri de scurgere si a 16149 metri liniari de retea de canalizare. Totodata, se vor remedia defectiunile aparute la gulerele capacelor de camin in 182 de zone si se vor inlocui alte 204 capace de camin.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera