IKEA recheama barierele de siguranta Patrull, care pot permite caderea copiilor pe scari

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Retailerul IKEA, care detine in Romania un singur magazin, le solicita clientilor care au cumparat bariere de siguranta Patrull sa inceteze imediat sa le mai foloseasca si sa le aduca inapoi la magazinul din Baneasa unde vor primi inapoi suma integrala pe care au platit-o pentru produs, chiar daca nu mai au bonul de cumparaturi.

In Romania s-au vandut pana acum peste 10.000 de astfel de produse, informeaza news.ro.

1.jpg

Desi au trecut testele pentru standardele in vigoare, in urma unei investigatii realizate de un laborator extern, s-a observat ca sistemul de inchidere al barierelor de siguranta nu functioneaza intotdeauna corect si poate fi riscant pentru copiii mici, a precizat compania.

IKEA a realizat o investigatie care a aratat ca, odata ce bariera a fost deschisa, exista situatii in care mecanismul de fixare nu revine la pozitia corecta de inchidere.

3.JPG

In acest fel, produsul nu-si mai indeplineste rolul de protectie si poate permite tocmai producerea incidentelor pe care ar trebui sa le previna, au constatat reprezentantii companiei.

De fiecare data cand primim un indiciu legat de un posibil risc de siguranta legat de un produs, luam masuri. Nu putem accepta posibilitatea de accidentare in timpul jocului si, ca masura imediata de precautie, retragem barierele de siguranta Patrull, a afirmat Maria Thorn, un manager din cadrul IKEA, citat in comunicatul companiei.

In magazinul Ikea din Bucuresti au fost vandute 10.083 de astfel de bariere, care nu se mai gasesc in prezent in magazin. Pe plan mondial, IKEA a vandut peste 2,8 milioane de bariere care fac obiectul rechemarii.

2.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera