Ikea a cumparat 33.600 de hectare de padure in Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ikea a devenit cel mai mare prorietar de paduri din Romania, asta dupa ce a cumparat 33.600 de hectare de padure de la o firma suedeza, Greengold, condusa de fostii parteneri ai universitatii americane Harvard in Romania, informeaza wall-street.ro.

In ianuarie, cei de la RISE Project au anuntat ca universitatea Harvard a cedat, dupa un scandal imens de coruptie, o parte padurile detinute in Romania catre grupul suedez Greengold, condus de catre parteneri si angajati de la Bucuresti ai diviziei de investitii a universitatii americane.

Grupul a fost infiintat de un suedez de origine romana, Sorin Chiorescu, acesta fiind in prezent presedintele Greengold.

1.jpg

Hectarele de paman cumparate de Ikea sunt in judetele Prahova, Buzau, Vrancea, Botosani si Bihor, Romania devenind prima tara in care Ikea Group isi va coordona singura activitatea de administrare a padurilor aflate in proprietate, prin intermediul unei companii romanesti, IRI Investments SRL, parte din Ikea Group.

"Ikea Group a decis sa investeasca in operatiuni forestiere. Aceasta decizie ne faciliteaza accesul la materie prima lemnoasa administrata sustenabil (...). Investitia in paduri este si o modalitate de a ne diversifica activele. Prin aceasta achizitie, Romania devine prima tara in care Ikea Group isi va administra propriile operatiuni forestiere si ne-am propus sa fim un exemplu de management sustenabil al padurilor", a declarat Frederik de Jong, Chairman of the Board, IRI Investments SRL.

Jong nu a specificat si pretul tranzactiei, dar a precizat ca pentru moment, Ikea nu intentioneaza sa cumpere si alte paduri in tara noastra.

Cu toate astea, intrebat ce volum de masa lemnoasa va fi taiata anual si care este strategia de reimpudurire, reprezentantul Ikea a afirmat ca aceste date nu au fost inca stabilite.

Grupul ajunge sa detina astfel in Romania - in premiera mondiala - atat resurse de lemn, cat si o relatie directa de productie cu furnizorii locali de mobila, respectiv produse finite in magazine.

2.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera