Iată de ce contează atât de mult sursele de iluminat interior

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

O nouă casă trezește noi fantezii de decor! De la alegerea mobilierului până la văruit, este o plimbare de care mulți dintre noi ajungem să ne plângem. Devine un proces agitat și deseori trecem cu vederea principalul factor care face ca casa noastră să se simtă ca acasă: iluminatul de interior.

Renunțăm mult prea ușor la impactul iluminatului asupra sănătății și, pentru a fi sincer, devine o greșeală - o greșeală care ne amintește în fiecare moment de veghe, cât de uriașă este (considerând că este descurajant să redecorăm / renovăm și să re- stabilizați condițiile de sănătate deteriorate - datorită iluminatului deficitar).

V-ați gândit vreodată la cât de semnificativă este iluminatul ritmului circadian pentru casa dvs.? Conform unui studiu, o bună iluminare cu LED poate duce la un proces de gândire clar și concis - ajută la negocieri și la luarea deciziilor - nu numai asta, dar are și un impact pozitiv asupra memoriei, ritmului circadian în ansamblu și asupra demenței.

De ce contează atât de mult iluminatul sănătos?

Există mai multe beneficii ale unei iluminări bune, atât în ​​scopuri practice cât și decorative. Modul în care vă luminați camera vă poate fie afecta negativ sănătatea mintală, fie îmbunătăți productivitatea.

Becurile sănătoase funcționează ca un instrument magic pentru a reduce stresul, a atenua starea de spirit, a stabiliza tiparele de somn și a îmbunătăți ritmul circadian. După cum spun cercetările privind demența: pentru a stabiliza tulburarea de somn a ritmului circadian, memoria și alte probleme de sănătate - întreruperea ritmului circadian afectează ciclul biologic uman - aveți nevoie de expunere la lumina care îmbunătățește starea de spirit, mai ales dimineața.

Suntem cu toții conștienți de rolul pe care îl joacă în zilele noastre o bună iluminare cu LED-uri în casele noastre. Becurile eficiente din punct de vedere energetic sunt salvatorul decorațiunilor pentru casă, accentuând lucrările de artă, cu facturi accesibile de energie electrică. Cu toate acestea, nimeni nu le poate neglija funcționalitatea principală: capacitatea de a vedea în mod corespunzător fără a ne forța ochii.

Regula generală a iluminatului pentru sănătate și bunăstare este să configurați straturi de lumină - aceasta înseamnă că ar trebui să includeți lustre, lămpi de podea și lămpi de masă pentru a îmbunătăți starea de bine a casei.

Lămpile de perete cu LED-uri au devenit o declarație de modă, în ultima vreme, ca urmare a „lăsa arta să vorbească”. Ele evidențiază tablourile și creează o atmosferă plăcută prin difuzarea ușoară a luminii în sus și în jos pe pereți.

O iluminare bună în casa dvs. funcționează ca un potențiator al dispoziției. Poate doriți un sentiment de calm și confort în camera dvs. de zi și o atmosferă mai relaxată în dormitoare. Indiferent de dimensiunea spațiului, iluminatul îmbunătățește sănătatea și asigură bunăstarea celor care se bucură de el.

Pe lângă asigurarea unei atmosfere relaxante, iluminarea ritmului circadian în casa dvs. poate crește productivitatea. Instalați lumini sănătoase, scăzute și strălucitoare în anumite zone ale casei, inclusiv bucătărie, birou la domiciliu, atelier și zona de studiu pentru a îmbunătăți starea de bine a casei.

Cum să vă iluminați casa corect

Acum vă întrebați: „Ce fel de iluminat ar trebui să instalez pentru a aborda tulburarea de somn a ritmului circadian?” Iată cum să procedați:

Împărțiți-vă camera

Imaginați-vă iluminatul ca pe un sandviș. Baza - în acest scenariu, iluminatul de tavan - este cea mai populară suprafață. Vă încurajează să vă plimbați prin spațiu și vă ajuta să vedeți fără a vă forța ochii.

Al doilea strat este iluminarea punctuală. Enumerați activitățile pe care le desfășurați în fiecare cameră pentru a vă asigura că țineți cont de acestea, în timp ce instalați cablurile.

Ultima este lumina de accent. Alegerea luminilor colorate, în combinație cu iluminarea productivă, vă oferă un aspect mai bun și setează o atmosferă mai plăcută.

Separați întrerupătoarele

Separați întrerupătoarele pentru un control ușor al celor trei suprafețe. De exemplu, dacă aveți musafiri, dacă întrerupătoarele sunt separate, este ușor să activați doar iluminarea de accent. De asemenea, puteți comuta becurile în modul slab sau luminos pentru a reduce sau accentua lumina.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera