Hollaback - primul grup dedicat eliminarii hartuirii stradale se lanseaza in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Femei pe Matasari, unul dintre cele mai cool festivaluri stradale din Bucuresti, va avea startul pe 5 iunie si o groaza de evenimente sociale si de impact vor avea loc in cadrul acestuia.

Spre exemplu, tot atunci se va lansa Hollaback primul grup dedicat eliminarii hartuirii stradale se lanseaza in Bucuresti.

Misiunea grupului vizeaza initierea unor actiuni de constientizare publica a efectelor hartuirii femeilor pe strada si dezvoltarea unor strategii pentru a asigura accesul egal al tuturor in spatiile publice.

Grupul face parte din cadrul unei miscari internationale initiate in 2005 in Statele Unite ale Americii, care acum este prezenta in 92 de orase din 32 de tari.

"In Romania, hartuirea in spatiul public trece adesea drept compliment sau se ignora pentru a evita neplacerile cauzate. Cazurile mai grave, care implica si forme de violenta fizica, trec adesea neraportate la Politie, agresorii continuand astfel sa afecteze tot mai multe persoane.

Vrem ca toata lumea sa stie ca hartuirea – verbala sau fizica – nu este niciodata acceptabila, ca suntem o comunitate puternica si ca impreuna avem puterea de a o elimina daca vorbim despre ceea ce ni se intampla, fara rusine sau culpabilitate”, a spus Lavinia Dieac, unul dintre liderii Hollaback! Romania.

In Bucuresti, 84% dintre femei nu se simt in siguranta pe strada atunci cand se afla singure noaptea, iar 45% nu se simt niciodata in siguranta pe strazile din capitala, potrivit unui studiu Gallup din 2003. Mai mult, 69% dintre femei au fost martore la acte de violenta fizica sau sexuala, iar 80% au marturisit ca nu au avut nicio reactie impotriva agresorului.

"Filialele noastre sunt conduse de unii dintre cei mai dinamici si creativi activisti care isi dedica energia pentru a atrage atentia si a lua atitudine cu privire la problema hartuirii stradale in comunitatile lor.

Cu lansarea fiecarei noi filiale, transmitem mai departe mesajul ca hartuirea stradala este o problema pe care o putem elimina impreuna," a declarat Directorul Adjunct al Hollaback!, Debjani Roy.

Pe langa Hollaback! Romania, 14 alte sedii locale s-au lansat in acest trimestru, printre care Hollaback! Amsterdam (Olanda), Hollaback! Barcelona (Spania), Hollaback! Serbia, Hollaback! Sao Paulo (Brazilia), Hollaback! Lahore (Pakistan), Hollaback! Panama City (Panama), Hollaback! Sydney (Australia) si Hollaback! York (Marea Britanie).

Noua ni se pare o initiativa constructiva. Voua?

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera