Guvernul a acordat gratuit un teren pentru constructia unei moschei in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestiul va avea o noua moschee - Guvernul este cel care a aprobat, la sfarsitul lunii mai, acordarea unui teren gratuit pentru constructia unei moschei de catre Muftiatul Cultului Musulman din Romania.

In urma unei sedinte de Guvern din 27 mai, Executivul a adoptat Hotararea nr. 372/2015 privind trecerea unui imobil-teren din domeniul privat al statului si administrarea Regiei Autonome "Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat" in domeniul public al statului, administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte si folosinta gratuita a Muftiatului Cultului Musulman din Romania.


Sursa foto

Hotararea prin care se cedeaza gratuit terenul pentru constructia unei moschei in Bucuresti a intrat in vigoare din 29 mai.

Potrivit hotararii, Guvernul a aprobat darea in folosinta gratuita, pe o perioadă de 49 de ani, a imobilului-teren situat Bd. Expoziţiei nr. 22-30 din Sectorul 1 catre Muftiatul Cultului Musulman din Romania, in vederea edificarii unui complex de cladiri de interes public.

Terenul are o suprafata de 11.295 mp si o valoare de inventar de 17.212.608,63 lei.

"Predarea-preluarea imobilului-teren transmis se face pe baza de protocol incheiat intre partile interesate, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari.

Dreptul de folosinta gratuita a Muftiatului Cultului Musulman din Romania asupra imobilului-teren prevăzut la art. 1 inceteaza daca Secretariatul de Stat pentru Culte constata ca, in termen de 36 de luni de la incheierea protocolului prevazut la art. 3 alin. (1), nu a fost finalizat complexul de cladiri de interes public", se arata in Hotararea nr. 372/2015.


Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera