UPDATE Greva la metroul din Bucuresti pe 10 august

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

UPDATE: Metrorex face precizarea ca stirea aparuta in mass-media privind " Greva de avertisment la metrou pe 10 august 2016" nu se refera la salariatii Metrorex care isi vor desfasura activitatea in mod normal, ca si pana acum, ci la salariatii firmei SC Alstom Transport S.A. care asigura mentenanta trenurilor de metrou.

Sindicatul Liber Metrorex a anuntat ca pe 10 august, intre orele 10.00 si 12.00, va asigura o greva de avertisment la nivelul SC Alstrom Transport SA, structura care asigura mentenanta garniturilor.

Greva va afecta considerabil circulatia trenurilor de metrou, a avertizat sindicatul printr-un comunicat.

2.jpg

La aceasta decizie s-a ajuns dupa ce, pentru perioada 2016-2017, administratia societatii a prevazut o crestere salariala de 1%, dar pe care sindicatul o vrea de cel putin 8%.

In aceste conditii, dupa ce au fost parcurse toate etapele prevazute de Lege, salariatii au hotarat declansarea grevei de avertisment in data de 10.08.2016, greva ce va precede cu cel putin doua zile greva propriu-zisa pe termen nelimitat.

Noul ministru a fost informat detaliat, dar nu s-a intreprins nimic pentru evitarea declansarii grevei, astfel ca cei 700.000 de calatori care folosesc zilnic metroul sa nu fie afectati, se mai arata in comunicat.

1.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera