Ghenele de gunoi din blocuri vor disparea - cand, de ce si ce a spus Primaria Capitalei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru a respecta prevederile cuprinse in Strategia de Dezvoltare si Functionare pe termen mediu si lung a serviciului de salubrizare in Municipiul Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ca va realiza o banca de date in care vor fi inregistrate cantitatile de deseuri colectate selectiv din oras.

Municipalitatea a anuntat ca vor fi desfiintate ghenele de gunoi din interiorul blocurilor, masura urmand insa sa fie aplicata peste aproape zece ani.

48374859921.jpg

Colectarea separata a deseurilor in Capitala trebuie realizata unitar si coerent, intr-un ritm sustinut si organizat, nu cum s-a facut pana acum, prin programe pilot. E momentul sa trecem de la programe pilot la programe unitare, in toate cele sase sectoare ale Capitalei.

Pentru a ma asigura ca acest serviciu extrem de important pentru oras functioneaza unitar si continuu, voi solicita primarilor celor sase sectoare sa prezinte in cel mai scurt timp un calendar de implementare a prevederilor asumate in strategia de salubritate, astfel incat termenele din document sa fie respectate. Avem un document aprobat si asumat conform cerintelor UE, astfel ca Municipalitatea trebuie sa se alinieze marilor capitale europene, a spus Gabriela Firea.

PMB va solicita astfel operatorilor de salubritate sa raporteze lunar cantitatile de deseuri colectate separat, astfel incat sa poata fi intocmita si updatata baza de date si sa poata fi urmarit modul de indeplinire a tintelor de colectare asa cum prevad cerintele legislatiei europene, una dintre tintele impuse de UE fiind diminuarea cu 15% anual a cantitatilor de deseuri care ajung la gropile de gunoi.

2.JPG

Pana in anul 2025 se va renunta la folosirea ghenelor din interiorul blocurilor. Va putea ramane in folosinta numai camera de la parterul blocului care va fi amenajata corespunzator. De asemenea, aceasta camera va fi salubrizata, igienizata prin grija asociatiei de proprietari/locatari, iar accesul la ea va fi permis numai asociatiei deservite, informeaza Primaria Capitalei.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera