Gabriela Firea vrea sa reorganizeze de urgenta activitatea taximetristilor din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Gabriela Firea are planuri mari pentru taximetristii din Bucuresti, motiv pentru care a dispus actualizarea in regim de urgenta a regulamentului privind organizarea si executarea serviciului public de transport local in regim de taxi.

Este imperios necesar sa venim cat mai rapid cu solutii concrete pentru ca transportul in regim de taxi sa se desfasoare la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta, in Capitala. Imi doresc ca neincrederea si incertitudinile care s-au perpetuat pana acum in relatia dintre autoritatea locala si operatorii serviciilor de taxi sa fie istorie!

De aceea, solicit directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei ca, in cel mult 30 de zile, sa analizeze propunerile venite din partea operatorilor si sa armonizeze noile prevederi ale regulamentului cu legislatia de specialitate actuala, astfel incat atat cetatenii care utilizeaza serviciile de taxi, cat si cei care presteaza sa fie multumiti, a precizat edilul, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii operatorilor si transportatorilor.

1.jpg

Regulamentul stabileste conditiile clare in care se desfasoara transportul public de persoane in regim de taxi: de la modalitatile si conditiile de atribuire a autorizatiilor de taxi, vizarea acestora, inlocuirea autovehiculelor sub aceeasi autorizatie, pana la activitatea dispeceratelor, monitorizarea si controlul permanent privind modul in care sunt respectate prevederile legislatiei. Odata definitivat, documentul va intra in dezbatere publica si va fi supus aprobarii Consiliului General. Conform PMB, regulamentul nu a mai fost actualizat din anul 2009.

In cadrul intalnirii, Gabriela Firea a anuntat ca in perioada urmatoare echipe mixte formate din reprezentantii Municipalitatii si ai Politiei Rutiere, vor verifica modul in care se desfasoara in prezent activitatea de taximetrie in Bucuresti.

Chiar daca am convenit ca trebuie sa aducem amendamente actelor normative care reglementeaza serviciul de transport in regim de taxi si vom face acest lucru cat mai curand posibil, legea trebuie respectata! Astfel, politistii locali impreuna cu Politia Rutiera vor face controale, atat la intrarile si iesirile din Capitala, cat si in zonele aglomerate. Sa nu uitam ca siguranta cetateanului este prioritara pentru toata lumea, iar operatorii care actioneaza la nivelul municipiului Bucuresti trebuie sa inteleaga ca au si drepturi, dar si obligatii, una dintre cele mai importante cerinte fiind respectarea autorizatiei, a precizat edilul.

2.jpg

La solicitarea operatorilor prezenti la discutii, primarul a dat asigurari ca va face demersuri, conform competentelor, pentru ca legislatia din domeniul taximetriei sa reglementeze si noile aplicatii de comanda online.

De asemenea, Gabriela Firea a anuntat ca, odata cu aprobarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila, vor incepe si discutiile privind integrarea tarifara in Bucuresti si Ilfov pentru transportul public.

La intalnire au participat reprezentantii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), ai Asociatiei pentru Drepturile Taximetristilor Independenti (ADTI), ai Camerei Taximetristilor precum si reprezentantii altor operatori privati din domeniul transportului public. Alaturi de primarul general s-au mai aflat reprezentantii Directiei Transporturi, ai Directiei  Juridice, ai Directiei de Politie locala si control, dar si conducerea Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei.
1 comentariu

Gabriela Firea vrea sa reorganizeze de urgenta activitatea taximetristilor din Bucuresti
Cont sters
#1 -

Comentariu nou
Multumesc pentru informatie. Transportul public a fost îmbunătățit mult acum. www.Gmail.com

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera