Gabriela Firea si sobolanii din Bucuresti - incepe razboiul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Va povesteam recent cum mai multi sobolani au fost vazuti pe strazile din Bucuresti, dar si cum situatia este destul de aiurea, mai ales pentru ca din februarie 2016, Primaria Capitalei a ramas fara servicii de deratizare si dezinsectie.

Iata ca lucrurile incep sa se indrepte in acest sens, iar primarul Capitalei, Gabriela Firea, a inceput "razboiul" cu sobolaneii.

Firea a solicitat ca, incepand cu data de 5 septembrie, toate institutiile aflate in subordinea CGMB si regiile proprii sa demareze de urgenta efectuarea tratamentelor pentru combaterea sobolanilor in spatiile pe care acestea le detin sau le administreaza.

1.jpg

Tot de atunci, primariile de sector, prin administratiile domeniului public, vor incepe aplicarea tratamentelor de deratizare pe domeniul public administrat.

De asemenea, PMB solicita tuturor societatilor comerciale, agentilor economici, persoanelor juridice sa respecte prevederile Ordinului ANRSC 82/ 2015 privind aprobarea Regulamentului cadru al serviciului de salubrizare a localitatilor.

PMB face apel la asociatiile de locatari/ proprietari sa efectueze tratamentele mentionate tot in aceeasi perioada, pentru asigurarea caracterului unitar al tratamentelor si pentru eficientizarea rezultatelor.

2__Medium_.jpg

PMB reaminteste ca procedura de licitatie pentru achizitia serviciului public de salubrizare — deratizare (combatere sobolani) si dezinsectie (combatere tantari) a fost demarata foarte tarziu de fosta administratie (in aprilie 2016), desi contractul pentru prestarea acestui serviciu a expirat inca din luna decembrie a anului 2015.

Acest contract a fost prelungit din anul 2009, fara organizarea unei noi licitatii, operatiune absolut netransparenta prin care nu s-a asigurat un mediu concurential care ar fi putut conduce la obtinerea unor costuri de operare mai mici si, implicit, folosirea eficienta a banului public.

In prezent, licitatia nu este inca finalizata, comisia de licitatie analizand ofertele depuse de ofertanti in data de 11 august 2016. Mentionam ca, dupa atribuirea contractului pentru deratizare si dezinsectie, la nivelul Municipiului Bucuresti se va putea pune in aplicare Programul Unitar de Igienizare.

3.jpg

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera