Gabriela Firea a inceput sa faca o prioritate din reamenajarea pistelor de biciclete

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestiul si bicicletele nu au o relatie foarte buna, desi sunt foarte multi cei carora le-ar placea ca ei sa se intalneasca undeva la mijloc, sa-si rezolve problemele si sa aiba o poveste frumoasa, asa cum mai vedem si in alte tari ca se poate.

Sunteti curiosi care este situatia in ceea ce priveste pistele de biciclete din Capitala?

4.jpg
Sursa foto

Gabrila Firea, Primarul general, are si raspunsul, dar, evident, si explicatia raspunsului - edilul recunoaste ca municipalitatea nu a cheltuit niciun ban din suma de 10 milioane de euro alocata de Ministerul Mediului pentru amenajarea pistelor de biciclete, dar spune ca aceasta situatie se datoreaza faptului ca in aprilie a fost votat planul anual de achizitii publice, iar in perioada mai-iulie nu s-a facut niciun demers pentru ca legislatia achizitiilor publice a fost modificata.

Au existat o serie de informatii privind faptul ca Primaria Generala nu a cheltuit niciun ban din suma de 10 milioane de euro alocata de Ministerul Mediului in 2014 pentru realizarea pistelor de biciclete. Dar tin sa mentionez faptul ca abia in luna noiembrie 2015 a fost semnata conventia intre Primaria Capitalei si Ministerul Mediului pentru finantarea proiectului.

Bugetul Municipiului Bucuresti pe 2016 a fost votat in februarie, iar planul anual de achizitii publice, in luna aprilie anul curent. In perioada mai-iulie nu s-a facut niciun demers, un motiv obiectiv fiind acela ca legislatia achizitiilor publice a fost modificata, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, la comandamentul pentru analizarea problemelor urgente de mediu din Bucuresti.

2.png

Edilul sef al Capitalei a precizat ca a cerut sa fie demarate cat mai urgent procedurile de licitatie, insa nu direct pentru construirea pistelor de biciclete, ci mai intai pentru studiul de fezabilitate.

In ceea ce priveste pistele de biciclete, implementarea sistemului de transport cu bicicleta in municipiul Bucuresti, am solicitat demararea in regim de urgenta a licitatiei pentru un studiul de fezabilitate necesar in acest proiect, a mai spus Firea.

3.jpg

La finalul acestor licitatii, Primaria Capitalei va anunta care va fi calendarul de realizare a proiectului de construire a pistelor pentru biciclete.

Vom intensifica actiunea de realizare sau finalizare a pistelor de biciclisti si de construire a acelor statii de bike-sharing, unde orice persoana poate sa inchirieze o bicicleta, sa mearga la destinatie, fie ca este vorba despre serviciu, la scoala sau la o alta activitate si sa o lase in cartierul unde a desfasurat acea activitate, fara sa trebuiasca sa se intoarca de unde a inchiriat acea bicicleta, a explicat Firea.

1.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera