Fotografii de la o plimbare cu primul autobuz electric din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stiam ca pe strazile din Bucuresti, incepand cu 16 martie, va opera primul autobuz electric din oras, iar acum, cu ajutorul lui Ticu Adrian de la Nefiresc, putem sa vedem si primele fotografii cu acesta.

Autobuzul este fabricat de compania SOR din Cehia si are un pret de vanzare de aproximativ 300.000 euro.

Alte doua autobuze electrice, produse insa de compania chineza BYD, vor ajunge la Bucuresti in jurul datei de 20 aprilie.

Autobuzul SOR este intr-o perioada de proba de doua saptamani si va circula pe linia lui 104. Celelalte doua autobuze vor circula pe linia 381.

"Aceste autobuze sunt nepoluante, sunt eligibile a fi finantate din fonduri europene nerambursabile, Programul de Mediu, se pot produce si unitati de aceeasi capacitate cu cele clasice, autonomia poate creste prin alimentari intermediare la capetele de linie.

Mai mult, costul pe ciclul de viata este mai scazut la un autobuz electric, iar costul investitiei initiale scade. Anul trecut, varianta scurta era 400.000 de euro. Acum e 300.000 de euro.

Posibil sa ajunga la un pret comparabil cu pretul unui autobuz clasic", a explicat Ion Dedu, director Transporturi in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Parcul circulant al RATB este format in prezent din 287 de tramvaie, 767 de autobuze si 186 de troleibuze. Toate acestea deservesc un numar de 146 de linii, respectiv 23 de linii de tramvai, 17 de troleibuz si 116 de autobuz.

Mai multe poze aici.

Pe aceeasi tema:1 comentariu

Fotografii de la o plimbare cu primul autobuz electric din Bucuresti
Znack
#1 -

Urat si scump

Poate sa se compare cu Mertanul sau cele dinainte. sa bage orice autobuz electric intr-o linie grea cu 7-8 curse pe schimb si pline aproape tot timpul, de exemplu in 139, fac pariu ca nu termina nici juma de tur cu aglomeratia din autobuz, din trafic, stopurile care nu sunt gandite pentru Ratb sau intersectiile blocate de toti berbecii.Ce o sa faca Ratb daca o sa fie filmate minunatele autobuze electrice duse la stanga, sau iarna cand au fost si - 30 gr Celsius in care si autobuzele astea raman fara baterie si dimineata sunt pornite cu tractorul ca nu se mai incadreaza in timp?Astea sunt bune in zonele calde, in Orient, nu aici.Astia nu sunt in stare sa ia piese mai ieftine de Mertane de la turci care le fac darmite sa aduca din China.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera