Evenimente la metrou de Ziua Europei - 12 statii isi schimba numele si vor fi organizate diferite momente artistice

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ziua Europei va fi sarbatorita pe 9 mai si la metroul bucurestean prin diferite momente artistice de muzica si dans, expozitii de arta populara, spectacole de circ si jonglerii.

Daca vreti sa profitati de aceasta zi inedita, atunci nu trebuie sa ratati statiile - Piata Victoriei 1 și 2, Gara de Nord, Crangasi, Eroilor, Piata Universitatii, Piata Unirii 1 si 2, Piata Romana, Titan, Aurel Vlaicu si Pipera.

Metroul bucurestean sarbatoreste, in fiecare an, pe 9 mai, Ziua Europei! Data marcheaza ziua istorica in care a fost pronuntata declarația lui Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe din 1950.

Acesta a propus stabilirea unei noi forme de cooperare politica in Europa, care sa inlature pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou razboi intre natiunile Europei. Anul acesta, Ziua Europei la Bucuresti va fi celebrata printr-un eveniment organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, in parteneriat cu Metrorex, ambasadele si institutele culturale din 12 tari membre ale Uniunii Europene, informeaza Metrorex.

1.jpg
Sursa foto

In intervalul orar 12:00 — 17:00, un numar de 12 statii de metrou vor purta numele statelor membre ale Uniunii Europene; mai mult, un tren de metrou cu simbolurile europene va circula pe magistralele de metrou din Bucuresti.

Este momentul potrivit sa amintim ca Metrorex a fost inclusa in randul beneficiarilor fondurilor europene nerambursabile pentru proiectele de investitii ce se afla in derulare. Dezvoltarea infrastructurii de metrou este o politica esentiala pentru evitarea supra-aglomerarii traficului, a accidentelor, zgomotului, poluarii si a consumului de energie, iar implicarea intensa a autoritatilor pentru optimizarea acestui tip de transport public si a promovarii acestuia se concretizează prin sprijinul acordat constant in realizarea noilor linii de metrou" a declarat directorul general al Metrorex, Marin Aldea.

2.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera