Echipa Teatrului Nottara se intoarce in sediul de pe Magheru pe 10 octombrie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Echipa Nottara se intoarce in sediul teatrului de pe bulevardul Magheru, pe 10 octombrie, in prima zi a evenimentului FestIn pe Bulevard; dupa o reevaluare, cladirea a fost incadrata la clasa a II-a de risc seismic.

Anuntul a fost facut de directoarea Teatrului Nottara, Marinela Tepus, marti, intr-o conferinta de presa.

Ea a amintit ca pe 23 noiembrie anul trecut Teatrul Nottara si-a suspendat activitatea, deoarece sediul, construit in 1946, a fost clasat in clasa I de risc seismic si a fost inchis.

In urma unei reevaluari, ce a inclus luarea de probe din cladire si analizarea fiecarui apartament in parte din blocul de pe bulevardul Magheru, cladirii in care este Teatrul Nottara i s-a acordat clasa de risc seismic II.

1.jpg

Rezultatele acestei evaluari au fost depuse la primarie si astfel va fi propusa declasificarea cladirii din Magheru 20 din lista de cladiri cu risc seismic clasa I.

Marinela Tepus a spus ca reevaluarea a costat "in jur de 30.000 de euro".

Dupa inchiderea sediului, echipa Nottara a continuat sa sustina reprezentatii, fiind gazduita de diferite institutii de cultura din Capitala, printre care Palatul Cotroceni, Cercul Militar National, Teatrul de Comedie si Teatrul Bulandra.

Directorul Nottara a spus ca aceste schimbari au insemnat scaderi drastice in ceea ce priveste veniturile teatrului.

2.jpg

Dupa reevaluare va urma o perioada in care, la Nottara, vor fi facute lucrari de consolidare.

Lucrarile la Teatrul Nottara includ, potrivit arhitectului Paul Ioan, consolidarea stalpilor din zona foaierelor, ample procese de refacere a salilor de spectacol.

Dupa realizarea masurilor de interventie si consolidare, cladirea Teatrului Nottara va fi incadrata in clasa de risc seismic III, corespunzatoare constructiilor "la care sunt asteptate degradari care nu afecteaza semnificativ siguranta structurala, dar la care degradarile elementelor nestructurale pot fi importante".

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera