Drum expres spre Sudul Litoralului pentru a evita aglomeratia pe ruta Agigea-Eforie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stiti cand vreti sa plecati de la mare si pana sa ajungeti la autostrada stati blocati vreo ora, doua, 3 pe ruta Eforie-Agigea?

Ei bine, iata ca toate acele minute prin care am simtit ca viata trece pe langa noi este posibil sa fie uitate si o solutie este pe cale sa se intample.

3.jpg

Spre sudul litoralului ar urma ca in urmatorii doi ani sa fie construit un nou drum de mare viteza, un drum expres care sa continue autostrada ce in prezent se termina la nord de Agigea, va ocoli lacul Techirghiol si se va conecta cu drumul national dinspre Mangalia in zona 23 August, evitand astfel zonele unde se genereaza ambuteiaje in sezonul estival - cel putin asa suna un nou plan de la Compania de Autostrazi, informeaza hotnews.ro.

Noul drum de mare viteza ar urma sa aiba o lungime de 22 de km, cate doua benzi pe sens si are un cost estimat la circa 52,8 milioane de euro, adica o medie de 2,4 milioane de euro pe kilometru, insa intentia autoritatilor de la drumuri este sa-l finanteze in mare parte din fonduri europene nerambursabile.

4.jpg
Sursa foto

Traseul avut in vedere de catre CNADNR conecteaza noul pod peste Canalul Dunare-Marea Neagra din zona intersectiei cu DN39 (la nord de localitatea Eforie Nord, cu DN39 la sud de localitatea 23 August) si, prin aceasta noua artera, autoritatile de la drumuri spera sa fie evitate zone de congestionari rutiere sezoniere frecvente  In acest mod vor fi localizate intre localitatile Lazu si Agigea, EforieNord, Eforie Sud, Tuzla si 23 August.

In acest sens, planurile CNADNR prevad ca licitatia pentru SF si proiectul tehnic sa fie lansata in noiembrie 2016, iar studiile si proiectarea sa fie gata pana la final de 2017. Ulterior, realizarea lucrarilor in regie proprie ar urma sa dureze circa un an, iar deschiderea ar urma sa aiba loc la sfarsitul anului 2018.

Intreg proiectul ar urma sa fie realizat in mare parte prin fonduri europene, mai exact din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

1.jpg

2.JPG
Sursa foto
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera