Decizie la nivel national - angajatii pot fi concediati si prin e-mail

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat o decizie la nivel national, incepand cu luni, 9 ianuarie 2017 - angajatorii isi pot concedia angajatii si prin e-mail.

Masura este valabila daca cele doua parti utilizeaza posta electronica frecvent, ca mijloc de comunicare, iar decizia de concediere este transmisa in format PDF, cu respectarea prevederilor obligatorii din Codul Muncii, informeaza legestart.ro.

Discutia privind aceasta decizie este inca din octombrie 2016, insa actul a fost publicat in Monitorul Oficial abia la inceputul acestei saptamani.

1.JPG

Potrivit ICCJ, decizia de concediere poate fi transmisa salariatului si prin e-mail, cu respectarea urmatoarelor conditii:

  • salariatul a comunicat angajatorului datele de contact (adresa de e-mail);
  • exista o uzanta a acestei forme de comunicare intre parti (angajatorul si salariatul obisnuiesc sa comunice prin e-mail);
  • decizia este transmisa in format PDF accesibil electronic;
  • decizia cuprinde, in mod obligatoriu, motivele concedierii, durata preavizului, criteriile de stabilire a ordinii de prioritati (conform art. 69 alin. (2) lit. d) din Codul muncii, numai in cazul concedierilor colective), lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant (in conditiile art. 64 din Codul muncii).

2.JPG

Codul Muncii il puteti consulta si online, aici.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera